Tgrt Haber

Taksici cinayetinde zanlıdan dikkat çeken hamle!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
02 Şubat 2024 18:34 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 18:35
Taksi,cinayet

Son dakika haberi... İzmir’de soğukta üşüdüğü için kendisini taksisine alan Oğuz Erge'yi 3 el ateş ederek öldüren Delil Aysal'ın taksicinin telefonunu alıp kızını aradığı ve "Baban kan kaybından ölecek, ambulansı ara" dediği öğrenildi. 

İzmir'de önceki gece akıllara durgunluk veren bir cinayete sahne oldu. Gaziemir ilçesinde taksi şoförlüğü yapan 44 yaşındaki Oğuz Erge, Buca ilçesinde soğuktan üşümesin diye araca aldığı maskeli bir yolcu tarafından arkasından 3 el ateş edilerek öldürülmüştü. 

Taksici Erge'nin cenazesi, Adli Tıp'taki otopsinin ardından yakınları tarafından alındı. Erge'nin cenazesi, Buca ilçesi Göksu Mahallesi'ndeki evinden helallik alınmasının ardından toprağa verilmek üzere memleketi Aydın'a gönderildi.

Vahşi cinayeti işleyen Delil Aysal, saklandığı evde polis ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Aysal, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Taksici cinayetinde zanlıdan dikkat çeken hamle! - 1. Resim

"BABAN KAN KAYBINDAN ÖLECEK" 

Erge'nin komşularından Aslan Kocalar, "İyi bir arkadaş, iyi bir komşumuzdu. Kimseye zararı olmayan kendi halinde biriydi. Vuran kişi telefonu alıyor ve kızını arıyor. En son aradığı kişi kızıymış. Demiş ki 'Senin baban kan kaybından ölecek. Ambulansı ara.' Sonra arabada ne varsa alıp, yüzüne bir kez vurup, 'herkese güvenme' diyor. Annesi, kardeşler burada oturuyor. Beraber yaşıyorlar" dedi. 

Taksici cinayetinde zanlıdan dikkat çeken hamle! - 2. Resim

"İYİ NİYETLİ BİR İNSANDI"

Erge'nin kullandığı taksinin sahibi Murat Akbaba, "Taksiyi saat 03.00'da Oğuz'a teslim ettim. O gün o çalışacaktı. Saat 04.00'te gelen telefonla acı olayı öğrendim. Üzücü bir durum. Diyecek bir şey yok. Konuşmaları duyuluyor. 'Zaten ben de şimdi aracı yeni aldım. Yarın sanayiye götüreceğim' diyor. Araçta hasar vardı. Boya kaporta olacaktı. Tamamıyla iyi niyeti güzel bir insandı. Allah rahmet etsin. Oğuz, müşteri olarak aracına aldığı kişiye 'Hava soğuk. O nedenle seni aldım' diyor. O kişinin 'Zaten geçen 3 araba beni almadı' diye karşılık vermesi üzerine Oğuz 'Seni bu halde kar maskeli almazlar' diyor" ifadelerini kullandı. 

Taksici cinayetinde zanlıdan dikkat çeken hamle! - 3. Resim

"ÇÖZÜM BULUNMALI"

Oğuz Erge'nin taksici arkadaşlarından Oktar Karakoç da, "Oğuz'u uzun yıllardır tanıyorum. Çok iyi, saygılı, efendi biriydi. Kendi halindeydi. Onu kaybettiğimiz için üzgünüm. Taksicilerin çok sorunları var. Şimdi taksici, müşteriyi almak için durmadı mı suç. Buna bir çözüm bulunması lazım. Taksiciler olarak biz, kimin iyi kimin kötü niyetli olduğunu bilemeyiz. Buna bir çözüm bulunması gerek. Korunmak istiyoruz" diye konuştu. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mahir çelik 2 Şubat 2024 23:04

Bunun çözümü idam başka bir izahı yok

Sonraki Haber Yükleniyor...