Tgrt Haber

Taksim'i kana bulayan teröristin patlama noktasını kayıt altına aldığı görüntüler ortaya çıktı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 Kasım 2022 22:15 - Güncelleme : 18 Kasım 2022 22:39
Taksim,saldırı,keşif

Taksim'de düzenlediği hain bombalı saldırıyla 6 canı hayattan koparan, 81 kişinin de yaralanmasına neden olan terörist Ahlam Albashir'in, saldırıdan önceki keşif görüntüleri ortaya çıktı. Teröristin 22 Ekim'de olay yerinde yaptığı keşifte, özçekim ile patlamanın gerçekleştiği yerin önünden geçerken bir mağazanın karşı yönünü dikkatli şekilde kayıt altına aldığı görüntüler dikkat çekti.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen hain saldırıda 6 vatandaşımız hayatını kaybederken 81 kişi de yaralanmıştı. Yaşanan korkunç saldırı sonrası olayın faili terörist Ahlam Albashir ve beraberindeki 16 PKK/YPG üyesi tutuklanırken olayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

CEP TELEFONU İLE KAYIT ALTINA ALMIŞ

Menfur saldırının perde arkasına yönelik araştırımalar da sıklaştırılırken fail Ahlam Albashir’in İstiklal Caddesi'nde patlamanın gerçekleşiği yerde keşif yaptığı anlarla ilgili ortaya çıkan görüntülerde, bombanın nerede patlatılması gerektiğini cep telefonu ile kayıt aldığı görülüyor.

22 EKİM'DE GERÇEKLEŞTİRMİŞ

Terörist, 22 Ekim’deki keşif görüntülerinde, caddede yürüdüğü sırada özçekim yaparak ilerliyor ve saatler 18.05’i gösterdiğinde patlamanın gerçekleştirildiği yerin önünden geçerken bir mağazanın karşı yönünü dikkatli şekilde kayıt altına alıyor.

Bombanın patlatılacağı noktanın en net keşif görüntüsü olan KGYS görüntülerine göre, Suriye uyruklu teröristin cep telefonu ile kayda aldığı o görüntü ve fotoğrafları da PKK/YPG’nin Ayn El-Arab’taki (Kobani) örgüt sorumlularına gönderdiği anlaşılıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...