Tgrt Haber

Canlı yayında şoke eden anlar: Taliban sözcüsünden haber spikerine sürpriz telefon

16 Ağustos 2021 10:51
Canlı yayında şoke eden anlar: Taliban sözcüsünden haber spikerine sürpriz telefon
taliban,,bbc,,arama,,spiker,

Afganistan'da Taliban'ın ülkeyi ele geçirmesiyle alakalı son dakika bilgilerini kamuoyuna aktaran BBC'nin ünlü sunucusu Yalda Hakim, canlı yayında hayatının şokunu yaşadı. Şahsi telefonu Taliban sözcüsü tarafından aranan Hakim, sözcüyü canlı yayına bağladı.

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından ülkedeki gelişmeler tüm dünya tarafından nefesler tutularak takip ediliyor. Ülkede büyük bir göç dalgasının yanı sıra Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin Tacikistan'a gitmesiyle birlikte ülke yönetiminin tamamen Taliban kontrolüne geçtiği birçok dünya ülkesi tarafından kabul edildi.

Bölgedeki gelişmeleri kamuoyu ile paylaşan BBC'nin sunucusu Yalda Hakim de ülkedeki son dakika gelişmelerini izleyicilere aktardığı sırada, hayatının şokunu yaşadı. Canlı yayında kişisel telefonu Taliban sözcüsü tarafından aranan Hakim, yaşadığı şaşkınlığı gizleyemedi. Sözcüyü canlı yayına bağlayan spiker, küresel çapta oluşturduğu olumsuz izlenimin insanlar üzerindeki etkilerini ortadan kaldırmak için yeni açıklamalarda bulunan sözcü Suhail Shaheen'e söz verdi. 

'KİMSEDEN İNTİKAM ALINMAYACAK'

Söz almasının ardından "Biz bu milletin ve bu ülkenin hizmetkarıyız" ifadeleriyle açıklamasına başlayan Shaheen, Taliban'ın kimseden intikam almayacağı sözünü bir kez daha yineleyerek canlı yayında Afganistan halkı ve dünyaya güvence verdi.

'İSLAMİ HÜKÜMET İSTİYORUZ'

Ülkede İslam yasalarının yeniden uygulamaya geçileceği iddialarını da doğrulayan Taliban sözcüsü Shaheen, "Elbette İslami bir hükümet istiyoruz" dedi.

'TESADÜF DEĞİL'

Taliban sözcüsünün, BBC spikeri Yalda Hakim'i aramasının nedeni olarak da ünlü sunucunun Afganistan'da doğması gerekçe gösterildi.

Afganistan doğumlu olan Hakim, 1986'da ülkedeki karışıklık yüzünden ailesi ile birlikte Avustralya'ya göç etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...