Tgrt Haber

Tam 3 metre! Kar kalınlığı iş makinesinin boyunu aştı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Ocak 2024 20:17 - Güncelleme : 28 Ocak 2024 20:28
şırnak,kar

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi aştığı bölge illerinde karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor.

Yurdun doğusunda karla mücadele devam ediyor. Şırnak’ta İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için yoğun çaba harcıyor. Beytüşşebap ilçesine bağlı mezra ve Cevizağaç köyünde kar kalınlığı yer yer 3 metreyi aştı. Ancak kar kalınlığının fazla olması, iş makinelerinin çalışmalarını zorlaştırıyor.

Şırnak'ta kar kalınlığı 3 metreye ulaştı.

KAPALI YOLLAR AÇILIYOR

İlçede karla mücadele çalışmaları, hava şartları normale dönene kadar devam edecek. Ekipler çığ düşen bölgede de çalışmalarını sürdürürken, bazı kapalı yollar açılarak ulaşım sağlandı.

SİİRT'TE KÖY YOLLARI AÇILDI

Siirt’in Pervari ve Şirvan ilçelerinde kar nedeniyle ulaşıma kapanan grup köy yolları, İl Özel İdare ekiplerince ulaşıma açıldı.
İki gündür etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Pervari ve Şirvan ilçelerine bağlı grup köy yolları ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı iş makineleri grup köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı. Karla mücadele ekipleri, özverili bir çalışma yürüterek kapanan köy yollarını tekrar ulaşıma açtı. Ekiplerin ulaşımda aksaklıklar yaşanmaması için hazır bir şekilde bekletildiği öğrenildi.

Hakkari'de karla mücadele.

HAKKARİ KAR ALTINDA KALDI

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde karla kaplanan çarşı merkezi, Yüksekova Karayolları 117. Şube Şefliği ve Yüksekova Belediyesi ekipleri tarafından temizlendi. Günlerdir aralıklarla devam eden yoğun kar yağışıyla beraber ilçenin en işlek caddesi olan Cengiz Topel Caddesi kar altında kaldı. İlçenin dört bir yanında karla mücadele çalışması yapan Karayolları ve belediye ekipleri, akşam da caddede biriken karları temizlemeye başladı. Caddeyi trafiğe kaptan ekipler, biriken karları kamyonlarla şehir dışına taşıyor. Araçların giremediği yerleri ise ekipler küreklerle temizliyor.

Öte yandan ekipler farklı noktalarda kar temizleme çalışmalarına devam ederken, yaşanacak olumsuz bir durum için 7/24 hazırda olduklarını belirttiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...