Tgrt Haber

TBMM'ye giden İsveç'in üyelik protokolüne NATO'dan ilk tepki: İttifakı güçlü kılacaktır 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Ekim 2023 21:50 - Güncelleme : 23 Ekim 2023 22:52
TBMM'ye giden İsveç'in üyelik protokolüne NATO'dan ilk tepki: İttifakı güçlü kılacaktır 
NATO,Jens Stoltenberg,Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in NATO üyelik protokolünü TBMM'ye gönderdi. Komisyon onayının ardından Meclis Genel Kurulu'na gelecek karar için partilerin tutumu merak konusu olurken NATO'dan sevk hakkında ilk açıklama geldi. Durum memnuniyetle karşılanırken ittifakı güçlü kılacak bir karar olduğu açıklandı. 

NATO'ya girmek için Türkiye'nin kapısına çok defa gelen İsveç için son kararı Meclis alacak. İsveç'in sonucunu merakla beklediği NATO katılım protokolü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla TBMM'ye iletilirken alınacak karar ise merak konusu oldu. 

Tüm bunlar yaşanırken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsveç'in katılım protokolünü imzalamasını ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sevk etmesini memnuniyetle karşıladığını açıkladı. 

Protokolün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanmasının ardından açıklamalrda bulunan Stoltenberg şunları söyledi: 

"İTTİFAKI DAHA GÜÇLÜ KILACAK" 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in katılım protokolünü imzalamasını ve TBMM'ye sevk etmesini memnuniyetle karşılıyorum" ifadesini kullanan Stoltenberg, şunları söyledi:

"Onay için hızlı bir oylama yapılmasını ve İsveç'i çok yakında tam bir NATO Müttefiki olarak karşılamayı sabırsızlıkla bekliyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la hafta sonu yaptığımız görüşmede de ifade ettiğim üzere, bu durum tüm İttifak'ı daha güçlü ve daha güvenli kılacaktır."

Yarın İsveç'i ziyaret edecek olan Stoltenber, Başbakan Ulf Kristersson ile bir araya gelecek. 

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK? 

TBMM Başkanlığı, protokolü önce Dışişleri Komisyonu’na gönderecek. Komisyon onayının ardından metin, TBMM Genel Kurulu’na gelecek. Protokol, onayını alırsa Meclis süreci tamamlanmış olacak. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...