Tgrt Haber

Terör örgütüne ağır darbe! Sığınak ve mağaralarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
30 Temmuz 2022 12:16 - Güncelleme : 30 Temmuz 2022 12:23
Terör örgütüne ağır darbe! Sığınak ve mağaralarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Eren Abluka,operasyon

İçişleri Bakanlığı, Şırnak ve Siirt'te bin 377 personelin katılımıyla Eren Abluka-27 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ercan Özcan Operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu. Operasyonun il gününde 26 mağara tespit edilirken teröristlere ait çok sayıda mühimmat imha edildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak ve Siirt'te bin 377 personelin katılımıyla Eren Abluka-27 (Bestler Dereler–Herekol) Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ercan Özcan Operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu. Operasyonun ilk gününde yapılan operasyonlarda 8 mağara ve 18 sığınağın tespit edildiği bildirilirken ele geçirilen çok sayıda mühimmatın da imha edildiği aktarıldı.

1377 PERSONEL VE 106 TİM

Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı, Şırnak ve Siirt İl Jandarma Komutanlıklarına bağlı Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat JÖH ve Güvenlik Korucu Timi, Şırnak ile Siirt İl Emniyet Müdürlüklerine bağlı Polis Özel Harekat PÖH Timlerinden oluşan 1377 personel, 106 operasyonel tim görev aldı.

Terör örgütüne ağır darbe! Sığınak ve mağaralarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT İMHA EDİLDİ

Operasyonun ilk gününde, Şırnak Bestler Dereler bölgesi ile Siirt Herekol bölgesinde yapılan arama ve tarama faaliyetinde 8 adet mağara, 18 adet sığınak ve barınak tespit edildi. Söz konusu yerlerde yapılan aramalarda 7 jeneratör, 1 anti personel roketatar mühimmatı, 51,5 metre elektrik kablosu, 1 EYP düzenekli büyük tüp, 1 basma düzenekli EYP, 4 mevzi ve 1 adet tuzaklanmış mevzi, 4 büyük tüp ile çok sayıda sağlık ve yaşam malzemeleri ele geçirilerek imha edildi. 

Terör örgütüne ağır darbe! Sığınak ve mağaralarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Eren Abluka Operasyonları, halkımızın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarıyla devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...