Tgrt Haber

Teröriste saygı duruşuna ilk gözaltı, ilk soruşturma!

29 Ocak 2022 15:38
Teröriste saygı duruşuna ilk gözaltı, ilk soruşturma!
Seval Gülmez,HDP

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında, teröristlere saygı duruşunda bulunan DBP Diyarbakır İl Başkanı Seval Gülmez gözaltına alındı. Soruşturma açılanlar arasında HDP Diyarbakır milletvekilleri Semra Güzel, Dersim Dağ, İmam Taşçıer ve Remziye Tosun ile HDP İl Başkanı Zeyyat Ceylan da yer alıyor.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Seval Gülmez, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Gülmez emniyete götürülürken Cumhuriyet Başsavcılığının HDP’li 4 vekil ile HDP il başkanı hakkında da soruşturma başlattığı öğrenildi.

DBP il binasında, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in de aralarında olduğu grubun terörist başı Abdullah Öcalan ve öldürülen teröristlere hitaben sözde saygı duruşu yaptığı fotoğraflar sosyal medyadan paylaşıldı. Başlar öne eğik sözde saygı duruşu yapıldığı fotoğrafların yayınlanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ve Terörle Mücadele Şube ekipleri, 26 Ocak 2022 tarihinde DBP il binasına operasyon düzenledi. 

HDP’Lİ 4 VEKİLE DE SORUŞTURMA 

Korona virüse yakalandığı için evinde izolasyonda olan DBP İl Başkanı Seval Gülmez, tedavisinin tamamlanmasının ardından bu sabah polisler tarafından gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ve öldürülen teröristlere hitaben sözde saygı duruşunda bulundukları, fotoğraflarda tespit edilen HDP Diyarbakır milletvekilleri Semra Güzel, Dersim Dağ, İmam Taşçıer ve Remziye Tosun ile HDP İl Başkanı Zeyyat Ceylan hakkında da soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...