Tgrt Haber

TESK Başkanı 7 derece sıcaklığın altına dikkat çekti, 1 Aralık'ı beklemeyin

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
18 Kasım 2023 15:49 - Güncelleme : 18 Kasım 2023 16:39
Kar,kış lastiği

Ticari araçlar için 1 Aralık'tan itibaren kış lastiği taktırmak zorunlu. Ancak havalar soğumaya başladı. Hatta bazı illerde kar yağışları görülüyor. Bu durumu göz önünde bulunduran TESK Başkanı Bendevi Palandöken "Şimdiden kış lastiği taktırmaya başlayın" uyarısında bulundu. 

Kış lastiği için 1 Aralık'ı beklemeyin.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den kış lastiği uyarısı geldi. Palandöken “Yasal süreci olan 1 Aralık’ı beklemeye gerek yok. Bu hususta vatandaşların kuyruklar oluşmadan lastik değiştirmeleri. Bakımlarını yapmaları. Kazasız bir yıl geçirmelerine önemli katkı olacak. Kazasız geçirmemizi sağlayacak” dedi. 

“Arabamızın ayakkabılarıyla ilgili önerilerimizin bir an evvel dikkate alınmasını istiyoruz” diyen Palandöken, şunları söyledi: “Ticari araçlar için 1 aralıktan itibaren kış lastiği taktırmak zorunlu. Ancak havalar soğumaya başladı. Hatta bazı illerde kar yağışları görülüyor” dedi. Bu durumu göz önünde bulunduran Palandöken, şimdiden gerekli değişimin yapılması gerektiğini vurguladı. 

Sıcaklığın 7 derece altında olması riskli

KAR VE BUZU BEKLEMEYİN 

Sıcaklığın 7 derecenin altına düştüğü andan itibaren kış lastiği hem trafik kazalarının azalmasını sağladığını kaydeden Palandöken, “Bu önemli katkı koyar. Karı buzu beklememek gerekir. Sadece ticari araçlarda bu uygulanıyor. Özel araçlarda da ölümlü kazaların olduğu gerçek” ifadelerini kullandı. 

CAN GÜVENLİĞİĞ FİYATTAN ÖNCE GELİR 

Palandöken lastik fiyatlarında yaşanan artışlara da dikkat çekti. Ancak can güvenliğinin her şeyden önce geldiğini belirterek “Ama çok yüksek fiyatlı olduğu için lastik girdileri maliyetleri pek de insanların bu konudaki duyarlılığını çok yüksek fiyatlı olduğu için almakta imtina ediyorlar. Hem canınız hem taşıdıklarının hem sizi bekleyenlerin çok önemi var.”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...