Tgrt Haber

Tıra yüklü Tesla'lar cayır cayır yandı! Yangın tek araçta başladı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 Ekim 2023 06:22 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 06:57
araç yangını,tır,,yangın

Tuzla'da sıfır kilometre Tesla marka otomobil yüklü tırda yangın çıktı. Alev topuna dönen aracın üzerindeki 6 elektrikli araç cayır cayır yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangının araçlardan birinde başladığı iddia edildi.

İstanbul'un Pendik ilçesinde hareket halindeki tırın dorsesinde bulunan Tesla marka 6 elektrikli lüks otomobil iddiaya göre araçlardan birinde çıkan yangının diğerlerine de sıçraması sonrnası kullanılamaz hale geldi. İhlas Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, olay sabaha karşı saat 02.30 sıralarında Arıfat Caddesi üzerinde gerçekleşti:

İddiaya göre sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 34 BCJ 936 plakalı tır dorsesinde sıfır ve elektrikli 6 tane lüks otomobil ile ilerlerken bilinmedik bir sebepten dolayı taşıdığı elektrikli araçların birinden alevler çıkmaya başladı.

TIR ŞOFÖRÜNÜN MÜDAHALESİ YETERSİZ KALDI 

Dumanı gören tır şoförü hemen inerek yangın tüpü ile müdahale etmeye çalıştı ama alevler kısa bir sürede büyüyerek 6 araca birden sıçradı. 

Müdahalesi yetersiz kalan ve yangını söndüremeyeceğini anlayan sürücü, durumu itfaiye ekiplerine ihbar etti. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmasının ardından tır dorsesi ve üzerindeki 6 lüks araç söndürüldü.

Araçlardan 4'ü küle dönerken, 2'sinde de büyük çaplı hasar meydana geldi.

Tıra yüklü Tesla'lar cayır cayır yandı! Yangın tek araçta başladı

Olayın görgü tanığı Naci Yıldırım isimli çevre sakini, patlama sesiyile dışarıya çıktıklarını belirterek, "Yarış pistindeki araçlar kaza yaptı sandık ama baktık alev buradan çıkıyor. En arkadaki araç yanıyordu ve diğerlerine de sıçradı. Zaten 6 araç vardı. Teker teker hepsine, yangın sıçrama yaptı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...