Tgrt Haber

TSK durmaksızın vuruyor! PKK'ya ait hedefler imha edildi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
04 Ekim 2023 20:25 - Güncelleme : 04 Ekim 2023 21:19
TSK durmaksızın vuruyor! PKK'ya ait hedefler imha edildi 
TSK,terör,imha

Son dakika haberi: Ankara'da İçişleri Bakanlığı önünde bombalı saldırı düzenlenmesin ardından Türk Silahlı Kuvetleri (TSK) PKK'ya nefes aldırmıyor. İki gündür düzenlenen Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'ye ait hedefler vurulmaya devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bugün de Irak'ın kuzeyine hava operasyonu düzenledi. MSB'den yapılan açıklamada "Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında, 22 hedef imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyine saat 19.00’da hava harekatı düzenlendiğini, içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 22 hedefin yerle bir edildiğini açıkladı.  

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında, 22 hedef imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi" ifadelerine yer verildi.   

Öte yandan 1 Ekim ve 3 Ekim tarihlerinde Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerini düzenlenen hava harekatında çok sayıda teröristle birlikte 36 terör hedefi yok edildi.  

ANKARA'DA 5'Lİ ZİRVE! 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve MİT Başkanı İbrahim Kalın bir araya geldi.Toplantıda Ankara'daki terör eylemi ile bundan sonra yapılacaklar görüşüldü. 

Bakan Fidan,  PKK/YPG’nin kontrolündeki bütün tesislerin meşru hedef olduğunu dünyaya ilan etti. Fidan "Üçüncü tarafların PKK/YPG’li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum" dedi. Bakan Güler de "Suriye ve Irak’ta PKK/KCK, PYD/YPG’nin bütün tesis ve faaliyetlerinin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meşru hedefimiz olacağının herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Eli kanlı teröristler, bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar, artan bir şiddetle, azim ve kararlılıkla terörle mücadelemiz devam edecek" dedi. 

Örgütün inine girilirken MSB'den yeni bir açıklama daha geldi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "PKK/KCK ve diğer terörist unsurlarını etkisiz hale getirerek Irak'ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 4 Ekim saat 19.00’da hava harekatları icra edildi. Bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depolardan oluşan toplam 22 hedef yok edildi" ifadelerine yer verildi. 

https://twitter.com/tcsavunma/status/1709622010223935983

YERLİ VE MİLLİ MÜHİMMAT KULLANILDI 

Harekat sırasında sivillerin zarar görmemesi için tedbirlerin alındığı belirtilen açıklamada, "Harekatta yerli ve milli mühimmat kullanıldı. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecek. Bu harekat sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır" denildi.   

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
R.guler 5 Ekim 2023 07:42

Vur mehmedim vur.bu leş sürüleri başka dilden anlamaz.allahim ordumu yurdumu devletimi milletimi koru allahim.

Sonraki Haber Yükleniyor...