Tgrt Haber

Gardaş zor günde yardıma koştu! TSK ve Azerbaycan ordusu Kahramanmaraş'taki deprem için tek yürek

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
06 Şubat 2023 14:02 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 16:44
Azerbaycan,deprem,Kahramanmaraş

Son dakika haberi: Kahramanmaraş'taki 7.7 şiddetindeki deprem sonrası bölgedeki vatandaşlara yardım için harekete geçildi. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarmanın depremin olduğu bölgelerde alarm durumuna geçerek yardım çalışmalarına katıldığı bildirildi. Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından çalışmalara katılacak Azerbaycanlı arama kurtarma ekipleri, Adana'ya geldi.

Kahramanmaraş Pazarcık'ta 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı birçok kentte hissedildi. Çok sayıda kentte evler yıkıldı. Depremin ardından çok sayıda şiddetli artçı sarsıntı gerçekleşti.

Gardaş zor günde yardıma koştu! TSK ve Azerbaycan ordusu Kahramanmaraş'taki deprem için tek yürek

AZERBAYCAN ORDUSU YARDIM İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bölgede acil durum ilan edildi. Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından çalışmalara katılacak Azerbaycanlı arama kurtarma ekipleri, Adana'ya geldi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile AFAD'ın talepleri kapsamında nakliye uçakları göreve hazırdır. Taleplerin karşılanması için koordinasyona başlanmıştır" denildi.

Azerbaycan’dan 370 kişilik arama kurtarma ekibi, AFAD ve diğer ekiplerin çalışmalarına katkı vermek üzere deprem bölgesine intikal etti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...