Tgrt Haber

TSK'dan şehit Yahya Yıldız için başsağlığı mesajı

Editör: Murat Makas / Kaynak: tgrthaber.com.tr
23 May 2024 11:40 - Güncelleme : 23 May 2024 15:58
TSK'dan şehit Yahya Yıldız için başsağlığı mesajı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman güvenlik korucusu Yahya Yıldız başsağlığı mesajı yayınladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş da Yıldız için başsağlığı diledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman güvenlik korucusu Yahya Yıldız için başsağlığı mesajı yayınladı.

''22 Mayıs 2024 tarihinde şehit düşen kahraman güvenlik korucumuza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.'' denildi.

TSK'dan şehit Yahya Yıldız için başsağlığı mesajı - 1. Resim

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

İçişleri Bakanlığı da, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen güvenlik korucusu Yahya Yıldız'ın yakınlarına başsağlığı mesajı yayımladı.

Bakanlık tarafından paylaşılan mesaj şöyle:

"Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde terör örgütü mensupları tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı maddenin patlaması sonucu güvenlik korucusu Yahya Yıldız şehit olmuştur.

Şehidimize Allah'tan rahmet; kederli ailesine, kahraman güvenlik korucularımız ile jandarma teşkilatımıza ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz."

NUMAN KURTULMUŞ'TAN MESAJ

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş ise şu ifadeleri kullandı:

''Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehid olan kahraman Mehmetçiğimiz Vedat Zorba'ya ve Güvenlik Korucumuz Yahya Yıldız'a Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun.''

(EYP) patlaması sonucu şehit olan piyade sözleşmeli er Vedat Zorba ve güvenlik korucusu Yahya Yıldız, Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığı’nda yapılan törenle memleketlerine uğurlandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde görev yapan Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba'nın PKK'lı teröristler tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı maddenin (EYP) patlaması sonucu şehit olduğunu açıklamıştı.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerce önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu dün şehit olan evli ve bir çocuk babası Yıldız'ın cenazesi hastane morgundan alınarak, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na getirildi.

Burada düzenlenen törende, şehit Yıldız'ın Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, ardından öz geçmişi okundu. Güçlükle ayakta durabilen şehidin babası Hasan ve annesi Gülsüm ile eşi Kezban Yıldız ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Törene katılan Vali Kemal Kızılkaya, şehit yakınlarına başsağlığı diledi. İl Müftüsü Şakir Pinal'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, tekbirler eşliğinde Eruh Mezarlığı'nda defnedildi.

Saygı ateşinin yapıldığı törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Eruh Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi, siyasi partiler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

YERLİKAYA, ŞEHİT BABASIYLA TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Vali Kemal Kızılkaya, beraberinde Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Gaffar Gören ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük ile Fatih Mahallesi'ndeki Belediye Taziyeevi'nde şehidin babası Hasan Yıldız ve yakınlarıyla görüştü.

Ziyaret sırasında Vali Kızılkaya, şehidin babası Yıldız'ı telefonla İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüştürdü.

Yerlikaya, telefonda, "Cenabıallah sizlere sabırlar versin. Allah devletimize, vatanımıza, milletimize zeval vermesin. Metanet diliyorum. Sizin şahsınızda validemiz, annemiz, oradaki tüm akrabalarımız, komşularımızın her birine başsağlığı diliyorum." dedi.

Baba Yıldız da "Vatan sağ olsun." diyerek, Bakan Yerlikaya'ya teşekkür etti.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali yavuz 4 Mayıs 2021 21:05

Çin ve perinçek sn meral akşenere tehdit mesajı göndermiş derhal özür dilemeye davet ediyorum sonra karışmam...ben burdan yazdıkdan sonrada kimse nemalanmasın .

Sonraki Haber Yükleniyor...