Tgrt Haber

Tunç Soyer'den İzmirlilere sağanak uyarısı: En hafif şekilde atlatalım

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
27 Kasım 2023 21:50 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 21:59
Tunç Soyer'den İzmirlilere sağanak uyarısı: En hafif şekilde atlatalım
İzmir,,

İzmir'i etkisi altına altına alan sağanak yağış şehirde hayatı felç etti. Birçok iş yeri sular altına kaldı, yollar göle döndü. Hayatın henüz normale dönmediği İzmir'e bir sağanak uyarısı daha yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yarından itibaren şehrin sağanak yağışın etkisi altına gireceğini söyledii. Soyer, "Tüm gücümüzle teyakkuzdayız; en hafif şekilde atlatalım" dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yarından (28 Kasım) itibaren yeniden kenti etkisi altına alacak sağanak yağışlar için İzmirlilere uyarıda bulundu.

Soyer, "Hiçbir cana ve mala zarar gelmeden bu günleri atlatmak için tüm gücümüzle teyakkuzdayız. Dilerim, en hafif şekilde atlatalım" dedi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 5 günlük hava durumu raporuna göre ise İzmir'de 28 Kasım’dan itibaren sağanak yağış etkili olacak ve tüm hafta boyu sürmesi bekleniyor. 

"TÜM GÜCÜMÜZLE TEYAKKUZDAYIZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in X hesabından yaptığı uyarı şöyle:

"Kıymetli hemşehrilerim, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre Salı gününden itibaren görülecek şiddetli sağanak yağış, Perşembe gününe kadar kentimizi etkisi altına alacak. Kent genelimizde kesintisiz şekilde önlemlerimizi artırıyoruz. Kuvvetli rüzgar, hortum, dolu yağışı kaynaklı muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmanızı önemle hatırlatıyorum. Hiçbir cana ve mala zarar gelmeden bu günleri atlatmak için tüm gücümüzle teyakkuzdayız. Dilerim, en hafif şekilde atlatalım"

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklama ise şöyle:

“Yarın öğle saatlerinden sonra etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışların, il genelimizde çok kuvvetli (50-75 kg/m2), yerel olarak şiddetli (75-100 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmanızı hatırlatırız."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...