Tgrt Haber

Tunceli’de PKK ait sığınak imha edildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Kasım 2022 09:48 - Güncelleme : 28 Kasım 2022 10:02
Tunceli’de PKK ait sığınak imha edildi
Tunceli,Operasyon,PKK,Terör örgütü,Eren Abluka

Eren Abluka Sonbahar Kış operasyonları kapsamında Tunceli’de tespit edilen terör örgütü PKK’ya ait sığınağa baskın düzenlendi. Operasyonda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve İçişleri Bakanlığına bağlı ekiplerin yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine karşı verdiği amansız mücadele hız kesmeden devam ediyor. Düzenlenen operasyonlarda tespit edilen teröristler etkisiz hale getirilirken saklanmak için kullandıkları ve mühimmat depoladıkları sığınaklar da imha ediliyor.

Eren Abluka Sonbahar Kış-4 operasyonu çerçevesinde, Tunceli merkez kırsalında gerçekleştirilen operasyonda terör örgütü PKK’ya ait bir sığınağa baskın düzenlendi.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda, 1 adet sığınak içerisinde 7 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 adet av tüfeği, 7 adet el telsizi, 2 adet el bombası fünyesi, 238 adet bixi ve Kalaşnikof mühimmatı, 4 adet aydınlatma fişeği, 14 adet telsiz anteni ve çok miktarda yaşamsal malzemenin ele geçirildiği belirtildi.

Bölgedeki operasyonların sürdüğü öğrenildi.

IRAK'IN KUZEYİNDE 13 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen alçak saldırı sonucunda 7 askerimiz şehit olmuştu. Terör örgütüne misli ile karşılık verilirken gelişmeleri yakından takip eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün yaptığı açıklamada, şehitlerin kanının yerde bırakılmadığını, Irak'ın kuzeyinde aralarında hain saldırıyı gerçekleştirenlerin de olduğu 13 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...