Tgrt Haber

Türk fenomen kedi dışkısından üretilen kahveyi denedi! Kilosu tam 33 bin TL

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2024 15:11 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 15:15
,kedi

Sosyal medyada paylaşılan video kısa sürede binlerce kez izlendi. Dünyanın en pahalı kahveleri arasında yer alan kedinin dışkısından üretilen 'Luvak Kahvesi'ni deneyen genç kız dikkat çekti.

Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen Luwak kahvesi, dünyanın en pahalı kahveleri arasında yer alıyor. Endonezya'da kahve meyvesini yiyen misk kedisinin sindirim sisteminden geçen ve dışkı yoluyla çıkan Kopi Luwak'ın (Luwak kahvesi) kilosu bin euroyu (yaklaşık 33 bin TL) aştı. 

Kedinin dışkılamasına bağlı üretilen kahveyi ise Türk bir sosyal medya kullanıcısı denedi. Kahvenin pahalı olduğunu söyleyen genç kız tadının hiç de fena olmadığını söyledi. 

DİĞER KAHVELERDEN DAHA AZ KAFEİN İÇERİYOR 

Kopi Luwak, dünyanın en düşük üretim miktarına sahip kahvelerinden biri olduğu için en yüksek fiyatla satılan kahvelerin arasında yer alıyor. Yerel dilde "Kopi Luwak" olarak adlandırılan bu kahve, diğer geleneksel kahve çeşitlerine kıyasla daha az kafein içermektedir.

Kedi dışkısından üretiliyor, adeta servet değerinde: Kanser riskini azaltıyor, diyabeti önlüyor

KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR 

Birçok hastalığa da iyi geldiği düşünülen Luwak kahvesinin diş sağlığını koruduğu, metabolizmayı hızlandırdığı, safra taşı oluşumuna iyi geldiği, göğüs kanseri riskini azalttığı ve diyabeti önlediği belirtiliyor.

Kedi dışkısından üretiliyor, adeta servet değerinde: Kanser riskini azaltıyor, diyabeti önlüyor

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...