Tgrt Haber

Türkiye güne 'darbe' kelimesiyle uyandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın görüşmesinin arka planı

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
15 May 2024 11:54 - Güncelleme : 15 May 2024 12:19
Türkiye güne 'darbe' kelimesiyle uyandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın görüşmesinin arka planı

Sosyal medyada TT olan "darbe kelimesi" paniğe neden oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın görüşmesi akabinde, darbe kelimesi Türkiye gündemine oturdu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ı 15 Mayıs'a bağlayan gecede MİT başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'la aniden görüşmesi sosyal medyada gündem oldu. Ancak gece yarısı gerçekleşen bu görüşmenin perde arkası henüz kesinleşmedi. Görüşmeye dair netlik 15 Mayıs günü  AK Parti'nin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarafından gün yüzüne çıkacak. 

TÜRKİYE 'DARBE KELİMESİ'YLE UYANDI! 

Siyasi süreç bir yana sosyal medyada bazı kullanıcılar görüşmeyi bambaşka bir boyuta çevirdi. Atılan paylaşımlarda "darbe" ibaresi kullanıldı. Bu da kısa süre de darbe kelimesinin TT olmasına neden oldu. Özellikle X platformunda yapılan paylaşımlar diğer kullanıcıları endişelendirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'ye çağırdığı MİT Başkanı Kalın ve Adalet Bakanı Tunç'la görüşmesi sonrası oluşan bu gündem ise akıllara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin" sözlerini getirdi. 

Türkiye 'darbe kelimesi'yle uyandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın görüşmesinin arka planı - 1. Resim

Öte yandan geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında "Milletin üzerini çizdiğini biz de baş tacı edemeyiz" ifadelerine yer vermişti. Görüşmenin ise AK Parti'deki değişimle ilgili olduğu düşünüldü. 

Görüşme sonrası ise geriye X kullanıcılarının "darbe kelimesi" adı altında yaptıkları paylaşımlar kaldı:

Türkiye 'darbe kelimesi'yle uyandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın görüşmesinin arka planı - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...