Tgrt Haber

Son dakika! Türkiye'den İran'a yardım eli: Sel bölgesine yardım malzemeleri gönderildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
30 Temmuz 2022 23:50 - Güncelleme : 31 Temmuz 2022 02:14
Son dakika! Türkiye'den İran'a yardım eli: Sel bölgesine yardım malzemeleri gönderildi
MSB,İran

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, İran’da meydana gelen sel felaketi dolayısıyla çadır ve battaniye gibi ihtiyaç duyulan yardım malzemelerini bölgeye gönderdi. Yardım uçağının Ankara Etimesgut Havaalanından bölgeye hareket ettiği açıklandı

İran'da etkili olan sağanak sonrası 61 kişinin hayatını kaybettiği, 32 kişinin de hala kayıp olduğunu açıklandı. Velipur, Firuzkuh dahil olmak üzere selden etkilenen bazı bölgelerde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtilirken yağışların devam etme olasılığına karşı vatandaşlara nehir ve kanal kıyılarından uzak durmalarına dair uyarılar yapıldı.

1332 KİŞİ GÜVENLİ BÖLGELERE GÖNDERİLDİ

İran resmi ajansı İRNA'ya göre de Kızılay Genel Sekreteri Yakub Süleymani sel felaketinin detayları hakkında açıklamada bulundu. Süleymani, selin 60 il, 140 ilçe, 516 köy ile 85 bölgede etkili olduğunu, 1332 kişinin güvenli yerlere nakledildiğini ve 5 bin 215 kişiye acil barınma sağlandığını kaydetti.

TÜRKİYE'DEN YARDIM ELİ

Milli Savunma Bakanlığınca sel felaketinin yaşandığı İran'a ihtiyaç duyulan yardım malzemelerini ulaştıracak bir uçağın daha gönderilmesinin planlandığını bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İran’da meydana gelen sel felaketi dolayısıyla çadır ve battaniye gibi ihtiyaç duyulan yardım malzemelerini bölgeye ulaştıracak Hava Kuvvetlerimize ait bir nakliye uçağı Ankara Etimesgut Havaalanından hareket etti. Bölgeye bir uçağın daha hareket etmesi planlandı" ifadelerine yer verildi. 

https://twitter.com/tcsavunma/status/1553482798815666177

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...