Tgrt Haber

Türkiye'ye yardım eli uzatan 'gardaş'ın aracı makete dönüştürüldü 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
31 May 2023 20:15 - Güncelleme : 31 May 2023 20:21
Azerbaycan,maket,Bakü,araba,yardım,deprem

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından aracına doldurduğu malzemelerle Türkiye'ye yardıma koşan Azerbaycanlı Server Beşirli'nin aracı, üç boyutlu tablo modelleme tekniği ile makete dönüştürüldü. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından dünyanın dört bir köşesinden yardımlar Türkiye'ye gelirken en duygulandıranı ise, Azerbaycanlı Server Beşirli'nin yardım malzemelerini aracına yükleyip yola çıktığı anlar oldu. 

Diorama tekniğiyle atık malzemeler kullanarak çeşitli figürler yapmaya başlayan Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli 42 yaşındaki Ferhat Karapınar, Bakü sokaklarında Türkiye'ye yardım eli uzatmak için hareket eden ve milyonların gönlünde taht kuran Beşirli'den etkilenerek o anı ölümsüzleştirmeye karar verdi. 

Uzun bir araştırmanın ardından Beşirli'nin eski aracının maketini Almanya'dan temin eden Karapınar, üstündeki yorganları ve içi giyecek dolu poşetleri de titizlikle hazırladı. 

Türkiye'ye yardım eli uzatan 'gardaş'ın aracı makete dönüştürüldü 

MÜZEYE SERGİLEMEK İSTİYOR 

Karapınar, yaklaşık bir hafta süren çalışma sonucu ortaya çıkardığı maketi, müdürlükteki çalışma odasında sergiliyor. Karapınar, son maketi ile şu ana kadar yaptığı yaklaşık 50 eseri, ilerleyen süreçte kurmayı planladığı müzede izlenime sunmak istiyor.

Ferhat Karapınar, yaklaşık 5 yıl önce küçük objelerle diorama sanatına başladığını ve atık malzemeler kullandığını söyledi.

 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Osman Nuri31 Mayıs 2023 22:59

Gardaşlık böyle birşey.

Sonraki Haber Yükleniyor...