Tgrt Haber

Uber geri döndü: 'Siyah taksi' ile yeniden hizmette

22 Şubat 2022 11:01 - Güncelleme : 22 Şubat 2022 11:37
Uber uzun bir aradan sonra 'siyah taksi' adıyla geri döndü.

Korsan taksi suçlamalarıyla gündeme gelen UBER, İstanbul’da 8 kişilik büyük araçlarla yeniden hizmet vermeye başladı. UBER taksinin fiyatları UKOME tarafından belirlenecek.

Uber uzun bir aradan sonra 'siyah taksi' adıyla geri döndü.

Bir dönem çok konuşulup tartışılan hatta korsan taksi suçlamalarıyla hakkında dava açılan UBER, uzun bir aradan sonra siyah taksi adıyla geri döndü. UBER, İstanbul'da 8 kişilik büyük araçlar ile yeniden hizmet vermeye başladı.

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de sarı taksiciler ile yaşanan anlaşmazlıklar neticesinde yasaklanan ancak açtığı davayı kazanan UBER, sarı ve turkuaz taksilerle yeniden hizmet vermeye başlamıştı. Ancak XL adı verilen minibüs boyutundaki hizmet ise kullanılamıyordu.

Uber Türkiye, 21 Şubat Pazartesi’den itibaren İstanbul’da XL minibüsleri yerine ‘siyah taksi’ adı verilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin minibüsleri ile hizmet vereceğini duyurdu.

Uber geri döndü: 'Siyah taksi' ile yeniden hizmette

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden konuyla ilgili açıklama yapan Uber Türkiye, "Uber Siyah Taksi İstanbul'da! 8 yolcu kapasiteli, aileler ve arkadaş grupları için daha geniş oturma alanına sahip araçlarla Siyah Taksi artık Uber ayrıcalığıyla hizmetinizde" ifadelerini kullandı.

2019 yılında Türkiye’deki faaliyeti son bulan şirketin  'XL' araçları her ne kadar yollara geri dönmüş gibi görünse de, statü olarak bu araçlar 'lüks taksi' olarak geçiyor. Öyle ki, UBER'in yeni 'Siyah Taksi' hizmeti yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin kararı ile düzenlenen siyah renk lüks taksi olarak kullanılabilecek.

Fiyatlandırma da UKOME tarafından belirlenen Siyah Taksi taksimetre fiyat tarifesine göre yapılacak.

UBER ÜCRETLERİ NE KADAR?

Açılış ücreti 8,50 TL olarak belirlendi. Hizmetin mesafe tarifesi ise kilometre başına 5,27 TL olarak açıklandı. Yolculuk başına minimum ücret ise 22,10 TL olarak belirlendi.

Ayrıca 8 kişilik minibüslerden oluşan siyah taksilerin köprü ve tünel geçiş ücretleri de fiyatlara yansıtılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hatice Cansu 2 Mayıs 2022 11:59

Ulaşamıyorum yardım istiyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...