Tgrt Haber

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: Müzakereler İstanbul'da yapılsın

01 Mart 2022 18:18 - Güncelleme : 01 Mart 2022 23:37
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: Müzakereler İstanbul'da yapılsın

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, ülkesindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Ukrayna ve Rusya cephesinden son bilançoyu paylaşan Bodnar, Türkiye'den destek isteyip müzakerelerin İstanbul'da yapılması çağrısında bulundu.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının 6. gününde Ankara'daki Büyükelçilik binasında basın toplantısı düzenledi. Rus ordusunun kreşlere bile saldırdığını söyleyen Bodnar, 116'sı çocuk olmak üzere 359'dan fazla can kaybı olduğunu belirtti. 

Rusya-Ukrayna arasındaki ateşkes müzakerelerinin Belarus sınırında yapılmasına da tepki gösteren Bodnar, Belarus'un tarafısız ve güvenilir bir ülke olmadığını savunup, bunun yerine görüşmelerin İstanbul'da devam etmesi çağrısında bulundu.

"MÜZAKERELERİ İSTANBUL'DA YAPMAYI İSTERİZ"

Büyükelçi Vasyl Bodnar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bugün sabah cephe hattındaki görüntüler bizi çok sarstı. 5 gündür devam eden savaştan dolayı 359'den fazla can kaybı yaşadık, bin 684 kişi yaralandı. Bunlardan 116'sı çocuk. Daha önce Ruslara sıcak bakan bölgemiz, onlardan nefret ediyor. 

Ukrayna'yı teslim etmeyeceğiz. Kendi etrafımızdaki bu savaşa son vererek tüm bunların barışçıl yollarla çözülmesinden yanayız.

Hem Ukrayna hem Rus tarafıyla görüşen Türkiye barışın sağlanması için yardımcı olabilir. Olasılıklı müzakere için ortak bir nokta bulunabilir. Müzakereleri sınıra yakın bir yerde yapmaktansa İstanbul'da yapmayı isteriz. 

Türkiye Montrö Sözleşmesi'nin maddelerine titizlikle uyuyor ve bu yüzden minnettarız. Bugünkü durumda çok adil bir karar ve uygulanması lazım. Ukrayna'da savaş devam ediyor.

Rus tarafından daha önce ifade ettiği talepler geldi. Silahlarınızı bırakın teslim olun gibi. Bu müzakere toplantısı, Rusya'nın barışa dönmek istemediğini gösterdi.

RUSLARIN KAYIPLARI

29 uçak, 29 helikopter, 198 tank, 846 savaş aracı, 77 ağır topçu sistemi, 7 hava savunma sistemi, 24 adet çoklu fırlatma sistemi, 60 çeşitli sistem, 2 gemi ve yaklaşık 500 asker.

Ukrayna medeni bir ülke olarak savaş kurallarına uyuyor. Kızgın olmamıza rağmen rehin alınanlara gerekli yardım sağlanıyor. Akrabalarının kendileriyle iletişim kurabilmesi için özel bir çağrı merkezi oluşturduk. Rusya'ya çağrımız, bu iğrenç savaşa son verin.

'BELARUS TARAFSIZ DEĞİL'

Belarus bu çatışmada kesinlikle tarafsız ve güvenilir bir ülke değil. Belarus tarafından saldırganlık genişlerse biz de kendimizi savunuruz.

Rusların can kayıplarını gören Belarus tarafı, savaşa girme konusunda geri adım attı."

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...