Tgrt Haber

Ukrayna Rusya savaşında kaç kişi öldü? Ukrayna’da kaç sivil ve asker öldü?

27 Şubat 2022 10:09 - Güncelleme : 31 Mart 2024 22:23
Ukrayna Rusya savaşında kaç kişi öldü? Ukrayna’da kaç sivil ve asker öldü?

Rusya Ukrayna savaşı 4.gününde devam ediyor. Kiev başta olmak üzere birçok ilde devam eden sıcak çatışma Rus ordusunun Harkov’a girmesi ile devam ediyor. Ukrayna vatandaşlara sokağa çıkmama ve sığınakta kalma uyarısı yaparken ‘’Rusya Ukrayna savaşında kaç kişi öldü?’’ sorusu merak ediliyor. İşte Ukrayna Rusya savaşında hayatını kaybeden sivil ve asker sayısı…

Rus ordusu gece boyunca Başkent Kiev’e hava saldırısında bulunurken Ukrayna İçişleri Bakanlığı halkı sokağa çıkmama ve sığınaklarda kalma uyarısında bulundu. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı ise Ruslara ait 14 savaş uçağı, 8 helikopter, 102 tank ve 536 zırhlı aracın vurulduğunu açıkladı. Sıcak çatışmalar ve siren sesleri devam ederken ''Rusya Ukrayna savaşında kaç kişi öldü? Ukrayna’da kaç ki hayatını kaybetti?'' soruları gündeme geldi. İşte Rusya Ukrayna savaşında son durum…

RUSYA UKRAYNA SAVAŞINDA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Rusya Ukrayna savaşında sıcak çatışma devam ediyor. Rusya güvenlik garantisi alana kadar askeri harekatı durdurmayacağının altını çizerken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski sık sık savunmadan vazgeçmediklerini açıklayan paylaşımlar yapıyor. Savaşın yıkımı devam ederken en merak edilen soruların başında ''Rusya Ukrayna savaşında kaç kişi hayatını kaybetti?'' sorusu oldu. Ukrayna tarafından yapılan açıklamaya göre 3 bin 500 Rus askeri öldürülürken 200 kişi esir alındı. Ukrayna Ukrayna 3 bin 500 Rus askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Ukrayna’da ise 3’ü çocuk 198 kişi hayatını kaybetti.

İNSANİ DURUM HARİTASI ÇIKARILDI

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Ukrayna’da hayatını kaybeden sivillerin sayısını açıkladı. Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 64 sivilin hayatını kaybettiği ve 240 sivilin ise yaralandığı ifade edilirken sayının çok daha fazla olma ihtimaline değindi. OCHA gerçek rakamların can kaybı raporunun tam olarak doğrulanmaması nedeniyle netleşmediğini belirtti. BM savaş nedeniyle Ukrayna'da sivil altyapıya verilen zararın, yüz binlerce insanı elektrik ve su hizmetlerinden mahrum bıraktığının altını çizdi.

Ukrayna Rusya savaşında kaç kişi öldü? Ukrayna’da kaç sivil ve asker öldü? - 1. Resim

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ACİL TOPLANIYOR

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), bugün BM Genel Kurulu’nda Ukrayna konusunda olağanüstü oturum yapılması karar tasarısı için toplanıyor. Türkiye saati ile 23.00'te yapılacak BMGK özel toplantısında BM Genel Kurulu’nda acil olağanüstü bir oturum yapılması çağrısında bulunan karar taslağının oylanacağını belirtti.

BM'deki olağanüstü Genel Kurul toplantıları, Güvenlik Konseyi üyelerinin en az 9'unun veya BM Genel Kurul devletlerinin yarıdan bir fazlası oy çoğunluğunun talebi ile yapılıyor. Güvenlik Konseyi kararlarında veto yetkisi bulunan 5 daimi üye (Rusya, Amerika, Fransa, İngiltere ve Çin) olağanüstü Genel Kurul toplantısı talebi hakkında veto yetkisini kullanamıyor. BMGK’den söz konusu tasarının bugün geçmesi halinde olağanüstü Genel Kurul toplantısının 28 Şubat Pazartesi günü yapılabileceği kaydediliyor. Genel kurulda Rusya Ukrayna savaşında hayatını kaybeden siviller başta olmak üzere birçok konunun gündeme gelmesi bekleniyor. 

Kaynak: -
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...