Tgrt Haber

Ukrayna'da sıra, Türkiye'de izdiham: Çok şey söyleyen iki kare

08 Mart 2022 10:10 - Güncelleme : 08 Mart 2022 11:26
Ukrayna'da sıra, Türkiye'de izdiham: Çok şey söyleyen iki kare

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı işgalde ikinci haftaya yaklaşılırken bölgede yaşayan insanlar temel gıda ihtiyacı bulmakta zorluk çekiyor. Savaş halinde dahi sıraya giren Ukraynalıların görüntüleri kameralara yansırken Türkiye’de ise ‘stok var’ açıklamalarına rağmen vatandaşlar marketlere akın etti.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı işgal girişiminde 13’üncü güne girildi. Sivil yerleşim yerlerine taşan çatışmalarda çok sayıda kişi hayatını kaybederken savaş alanında kalan vatandaşlar temel gıda ihtiyacını bulmak için marketlere gitti. Dünyanın farklı noktalarından Ukraynalılara yönelik yardım gelirken savaş halinde dahi marketlerde sıra beklenme görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

TÜRKİYE’DE UTANDIRAN GÖRÜNTÜLER

Metrelerce uzayan kuyruklara rağmen kimse diğerinin önüne geçmek için bir çaba içine girmezken Türkiye’de çekilen görüntüler ise gündem oldu. Tarım Bakanlığı “Yeterli stok var” demesine rağmen ayçiçek yarışı Türkiye’nin farklı yerlerinden ilginç görüntüler geldi.

“UKRAYNA’DA DAYANIŞMA ÖRNEĞİ"

Savaşın içinden günlerdir haber yapan TGRT Dış Haberler Müdürü Tuna Öztunç bütün mesele ‘medeniyet’ diyerek özetliyor. Çatışmaların sürdüğü bir ortamda sorularımızı cevaplayan Öztunç “Günlerdir buradayım ve burada gördüğüm manzaralar ile Türkiye’den gelenler arasında dağlar kadar fark var. Bütün mesele medeniyet. Günlerdir tek bir market yağması görmedim. Burası önemli ihtiyaç fazlası tek bir şey alan yok. Market rafları çoğu yerde boş olmasına rağmen sabırla o kuyrukta bekliyorlar abartısız ifade ediyorum, iki üç saat olsa bile... Tek bir ürün, sonra da çıkıyorlar. Aynı manzarayı Türkiye’de düşünmek bile istemiyorum. Tren garında kadın ve çocuklar var ve müthiş dayanışma örneği sergiliyorlar. O tren gelir sırası gelen biner ve gider” dedi.

Ukrayna'da sıra, Türkiye'de izdiham: Çok şey söyleyen iki kare

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...