Tgrt Haber

Van'da DEM Partililerin fırlattığı taş Erkan Baş'ın kafasına isabet etti

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: Tgrthaber.com
03 Nisan 2024 16:21 - Güncelleme : 03 Nisan 2024 16:36

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın AK Parti'ye geçmesiyle şehirde ortalık savaş alanına döndü. Van'a giden TİP Genel Başkanı Erkan Baş'a DEM Partililerin fırlattığı taş isabet etti.

DEM Parti adayı Abdullah Zeydan hakkında verilen "memnu hakların iadesi" kararı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılğı'nın itirazıyla 29 Mart'ta, seçime iki gün kala kaldırıldı.

İl Seçim Kurulu, sözkonusu karar nedeniyle Zeydan'ın "seçilme yeterliliği olmadığına" hükmetti. Mazbata yasa gereği yüzde 27 ile en çok oyu alan ikinci adaya, AK Partili  Abdulahat Arvas'a verildi.

ERKAN BAŞ'A TAŞ İSABET ETTİ 

Belediye başkanlığının AK Parti'ye geçmesinin ardından göstericiler sokaklara döküldü. Ortalığı talan eden göstericiler polise taş ve molotof fırlattı. 

DEM Partililerin fırlattığı taşlardan bir tanesi de Van'a giden TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın kafasına isabet etti. Kafasını tutan Baş'ı yayındakiler bölgeden hızla uzaklaştırdı. 

Kaynak: Tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...