Tgrt Haber

Vanlı anne Selahattin Demirtaş’a ateş püskürdü

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 May 2024 14:02 - Güncelleme : 23 May 2024 14:02
Vanlı anne Selahattin Demirtaş’a ateş püskürdü

Vanlı anne DEM Parti İl Örgütü binası önünde Selahattin Demirtaş'ı topa tuttu.

Van'da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, 80’inci haftada da eylemlerine devam ediyor. Evlatları değişik tarihlerde PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan 35 aile, ellerindeki dövizlerle DEM Parti İl Örgütü binası önüne kadar yürüdü. DEM Parti ve PKK aleyhine slogan atan aileler, burada bir açıklama yaptı.

HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ!

Aileler adına konuşan anne Nazlı Sancar, evlatları için haklı mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. 13 yıldır evladına hasret olan bir anne olduğunu ifade eden Sancar, “Kadın değerdir, kadınları öldürmeyin diyorlar. Benim kızım da bir kadındır. Kız çocuklarını dağlardan indirsinler. Kendi çocuklarını niye göndermiyorlar? Selahattin Demirtaş’ın annesi, ‘her anne çocuğunu özler’ diyor. Siz niye bunu kendi çocuğunuza demiyorsunuz. Acılı anneler onlara beddua ediyorlar. Onun gibi katil insanlar, onun özgürlüğünü istiyor. Biz onun serbest bırakılmasını istemiyoruz. Ona verilen ceza azdır. Ömür boyu ceza verilsin. O nasıl ki çocuklarına hasrettir, ben de kızıma hasretim. O ceza Selahattin Demirtaş’a azdır. Rabbim onu hiçbir zaman cezaevinde çıkarmasın. Biz hakkımızı da ona helal etmiyoruz. O cezayı hak etmişti. Bu çocukların sebebi de Selahattin Demirtaş’tır” diye konuştu.

Vanlı anne Selahattin Demirtaş’a ateş püskürdü - 1. Resim

Kobani davasında Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a 30 yıl 3 ay hapis cezası verilmiş, Kışanak ise tahliye olmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...