Tgrt Haber

İçişleri'nden 'yabancılara vatandaşlık veriliyor' iddialarına yalanlama

08 Nisan 2022 12:50 - Güncelleme : 08 Nisan 2022 13:16
İçişleri'nden 'yabancılara vatandaşlık veriliyor' iddialarına yalanlama

İçişleri Bakanlığı'ndan Mobil Nüfus Hizmetleri Aracında vatandaşlık işlemlerinin yürütüldüğüne dair sosyal medyada yayılan haberlere ilişkin yalanlama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Manipülatif açıklamalarda bulunulması asla kabul edilebilir bir yaklaşım değildir" denildi.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Mobil Nüfus Hizmetleri Aracında vatandaşlık işlemlerinin yürütüldüğüne dair sosyal medyada paylaşılan haberlere ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, iddialar yalanlanırken, "Manipülatif açıklamalarda bulunulması asla kabul edilebilir bir yaklaşım değildir" ifadelerine yer verildi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Vatandaşlarımıza memnuniyetle sunduğumuz ve vatandaşımızın da aynı şekilde ilgi duyduğu bu hizmetlerimiz hakkında bilgi sahibi olmadan, 'vatandaşlık veriliyor' gibi manipülatif açıklamalarda bulunulması asla kabul edilebilir bir yaklaşım değildir"

https://twitter.com/TCNufus/status/1512355617008140291

BAKANLIKLARDAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Öte yandan son dönemde sosyal medyada artmaya başlayan yalan haberlere karşı bakanlıklardan peş peşe açıklamalar yapılıyor.  Dün Ticaret Bakanlığı tarafından, sebzelerin çöpe atıldığına dair haberlere ilişkin Twitter’dan bir açıklama yayımlanmıştı. Açıklamada, kamuoyunu yanıltmak amacıyla bir algı operasyonu yürütüldüğü belirtilmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...