Tgrt Haber

Yargıtay'dan tokat gibi 'pitbull' kararı: Para değil hapis cezası

24 Aralık 2021 15:36
Yargıtay'dan tokat gibi 'pitbull' kararı: Para değil hapis cezası
Pitbull,Asiye ateş

Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye Ateş'in pitbull cinsi iki köpeğin saldırısının ardından Yargıtay’dan tokat gibi pitbull kararı çıktı.

Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye Ateş'in bir sitenin bahçesinde pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğraması herkesin yüreğini ağzına getirmişti. Olayın arından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlarına çağrıda bulunarak bu konunun üzerine gidilmesini istemişti. Yoğun bakımda yatan ve hayati tehlikesi olan Asiye Ateş’a bu saldırının ardından Yargıtay’dan tokat gibi pitbull kararı çıktı. Yargıtay, pitbull cinsi köpeğini serbest bırakıp kovaladığı çocuğun düşerek yaralanmasına neden olan kişiye verilen 500 liralık cezayı bozdu ve  "taksirle yaralama" ve "hayvanı tehlike oluşturabilecek şekilde serbest bırakma" suçlarının oluştuğunu belirtti.

Dairenin kararına göre, bir kişi pitbull köpeğini başıboş şekilde dolaştırırken köpek, küçük bir çocuğu kovalamaya başladı. Çocuk, köpekten kaçmak için ağaca çıkmaya çalışırken yere düşerek yaralandı. Olayla ilgili açılan kamu davasına yerel mahkeme, köpeğin sahibini, "hayvanın tehlike oluşturabilecek şekilde serbest bırakılması" suçundan 500 lira adli para cezasına çarptırdı.

Yargıtay'dan tokat gibi 'pitbull' kararı: Para değil hapis cezası

YARGITAY KARARI BOZDU: TAKSİRLİ YARALAMAYA GİRER 

Adalet Bakanlığınca, söz konusu kararın kanun yararına bozma istemi üzerine dosya, Yargıtay 8. Ceza Dairesine geldi. Daire, yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu. 
Dairenin kararında, olay sonucu çocuğun basit tıbbi müdahale gerektirecek biçimde yaralandığı, bunun "taksirle yaralama" ve "hayvanı tehlike oluşturabilecek şekilde serbest bırakma" suçlarını oluşturduğu ifade edildi. Daha önce Yargıtay'ın bu yönde kararının bulunduğu ve yerel mahkemenin bunu gözetmeden hüküm kurduğu belirtilen kararda, hükmün aleyhe tesir etmemek üzere bozulmasına karar verildiği bildirildi.

3 YILA KADAR HAPİS CEZASI 

TCK’ya göre “taksirle yaralama”nın cezası altı aydan üç yıla kadar hapis cezasına kadar çıkabiliyor. “Hayvanı tehlike oluşturabilecek şekilde serbest bırakma” suçundan ise kişi altı aya kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılıyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...