Tgrt Haber

Seyir halindeyken telefonla mesajlaşan otobüs şoförüne ceza

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Ağustos 2022 08:44 - Güncelleme : 23 Ağustos 2022 10:51
otobüs,şoför,ceza,telefon

Ankara'dan Bartın'a giden bir yolcu otobüsünün şoförünün araçla seyir halindeyken cep telefonuyla mesajlaştığı görüntüler ortaya çıktı. Para cezası kesilen sürücü hakkında trafik güvenliğini ve araçtaki yolcuların hayatını tehlikeye attığı gerekçesiyle adli işlem de başlatıldı.

Gaziantep ve Mardin'de yaşanan feci kazaların yankısı hala sürerken, bir yolcu otobüsü şoförünün kazaya davetiye çıkarır nitelikteki sorumsuzluğu tepki çekti.

Ankara’dan Bartın’a seyir halinde olan özel bir firmaya ait yolcu otobüsünün şoförü direksiyon başında cep telefonu ile uzun süre mesajlaştı. Cep telefonu ile mesajlaşırken direksiyonu kollarıyla yönlendiren otobüs şoförünün trafik güvenliğini ve araç içindeki yolcuların hayatını tehlikeye attığı o anlar yolcular tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

ŞOFÖRE PARA CEZASI VE ADLİ İŞLEM

Sosyal medyada paylaşılan ve tepkilere neden olan görüntülerin ardından Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kimlik tespiti yapılan sürücüye Karayolları Trafik Kanununun 73. maddesi kapsamında 427 lira idari para cezası uygulandı.

Ayrıca sürücü hakkında trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...