Tgrt Haber

Yüksek Askeri Şura yarın toplanıyor: Terfi, emeklilik ve atamalar masada

03 Ağustos 2022 11:05 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 11:13
Yüksek Askeri Şura yarın toplanıyor: Terfi, emeklilik ve atamalar masada
erdoğan,YAŞ,yüksek askeri şura

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesini ilgilendiren önemli kararlar yapılacak Yüksek Askeri Şura'da alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak toplantıda komutanların terfi ve atamaları ele alınacak.

Gözler kritik Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısına çevrildi. Toplantıda komutanların terfi ve atamaları ele alınacak. Yaş haddi düzenlemesinin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in görev süresinin uzatılması gündemde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanı sıra Milli Savunma, Adalet, Dışişleri ve İçişleri Bakanlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları da katılacak. Toplantıya, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile geçen yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Orgeneral Musa Avsever ilk kez katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki YAŞ üyeleri ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret edecek. Ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçecek ve toplantı başlayacak. Toplantının 1 günde tamamlanması bekleniyor.

ORGENERAL GÜLER’İN GÖREV SÜRESİ UZAYABİLİR

67 yaşındaki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, bu sene itibarıyla hem yaş haddini hem de görevdeki bekleme süresini dolduruyor. Ancak bu yıl yapılan yasa değişikliği ile genelkurmay başkanının yaş haddi, birer yıllık süreyle 72 yaşına kadar uzatılabilecek. Bu kapsamda, Güler’in görev süresinin de Cumhurbaşkanı kararı ile uzatılması bekleniyor. Bu durumda Orgeneral Güler, 1990'dan sonra dört yıldan fazla genelkurmay başkanlığı görevini yerine getiren ilk isim olacak.

KORGENERALLER TERFİ BEKLİYOR

Toplantıda, geçtiğimiz yıl görev süreleri bir yıl uzatılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün durumları da görüşülecek. Şura’da korgenerallerin, orgeneralliğe terfi durumları da karara bağlanacak. Kara kuvvetleri komutanlığında 4, hava kuvvetleri komutanlığında ise 3 korgeneral, 4’üncü yıldız için terfi bekliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...