Tgrt Haber

Yüksekova'da çığ felaketi: Şehirden izole oldu!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Mart 2024 21:57 - Güncelleme : 23 Mart 2024 22:03

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışı ve çığ felaketi hayatı olumsuz etkiledi. 50 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşiltaş köyüne düşen çığ, köyün şehirle bağlantısını keserek adeta izole etti.

Yüksekova’da çığ düştü, köyün şehirle ulaşımı kesildi. Günlerdir bölgede etkisini gösteren yoğun yağışlar ve aralıklı kar yağışı, mahalle, köy ve bir mezrada su baskınlarına neden oldu.

EKİPLER YOĞUN MESAİDE

Irak sınırında bulunan Yeşiltaş köyünde de yağışların etkisiyle karların yumuşaması, dağdan köy yoluna çığ düşmesine sebep oldu. Çığ felaketi bazı noktalarda elektrik kesintilerine yol açarken, ekipler yolu açmak için bölgeye sevk edildi.

Yüksekova'da çığ felaketi: Şehirden izole oldu! - 1. Resim

Öte yandan, Yüksekova'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklı olarak devam ediyor. Eriyen karlar ise birçok mahalleyi sular altında bırakarak, bölgedeki vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...