Tgrt Haber

Terör uzmanı Coşkun Başbuğ: PKK bitiyor, yerine Yunanistan'ı koyuyorlar

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
10 Haziran 2022 11:53 - Güncelleme : 10 Haziran 2022 13:12
Suriye,Yunanistan,ABD,Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye, bir süredir sınır komşuları üzerinden kuşatılmaya çalışılıyor. ABD’nin desteği ile Yunanistan adaları silahlandırırken Suriye ile Irak sınırında ise PKK ve uzantıları Türkiye'yi tehdit ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda Suriye’nin kuzeyine yeni bir askeri operasyon sinyali veriyor. Peki olası operasyon yapılmalı mı? Yunanistan neden şimdi tehditlerini artırdı?  TGRT Haber’de güvenlik ve terör uzmanı Coşkun Başbuğ, kritik yorumlarda bulundu. 

Son haftalarda Türkiye'nin Suriye'deki PKK varlığına yönelik askeri operasyon planlaması terörü destekleyen ülkeleri rahatsız etti. Özellikle ABD ve Rusya operasyona karşı çıktıklarını üstüne basa basa ifade ettiler. Öte yandan Türkiye, bir süredir Suriye ve Irak’ın kuzeyine yaptığı askeri operasyonlarla PKK ve uzantısı PYD/YPG’nin soluğunu keserken Yunanistan ise Türkiye’yi tehdit eden açıklamalarını sıkılaştırdı. Bir süredir Türkiye hakkında kara propaganda yapan Yunanistan'ın özellikle Ege’deki adaları silahlandırması ve ABD silahlarına topraklarını açması Türkiye’nin gözünden kaçmıyor. Dünkü Efes 2022 Tatbikatında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’a “Kendine gel” diyerek uyardı. Peki Yunanistan ne yapmak istiyor? Neden şimdi Türkiye karşıtlığını artırdı? TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programına katılan güvenlik ve terör uzmanı Coşkun Başbuğ, olası operasyona ilişkin önemli yorumlarda bulundu.

YUNANİSTAN’IN YAPTIKLARI SAVAŞ NEDENİ  

Başbuğ, Yunanistan’ın hamleleri karşısında Türkiye’nin Yunan halkının zarar görmemesi için olgunlukla davrandığını söyledi. Yunanistan’ın yaptıklarının savaş nedeni olduğunu belirten Başbuğ, “Dün Cumhurbaşkanı uyardı. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu adaların güvenliğini tartışırız, demişti. Türkiye gerekirse anlaşmanın en başına kadar süreci götürür. Haklıyız, anlaşma çok net. Askeri bir kolluk gücü bile bulunduramaz. Yunanistan ABD’nin aklıyla orayı silahlandırıyor” dedi. Ağar, bir süredir ABD’nin Yunanistan’a silah yığdığına da dikkat çekti. 

YENİ PKK YUNANİSTAN, YENİ ZELENSKİ MİÇOTAKİS

“ABD neden Yunanistan’a bu kadar destek veriyor? Niyeti nedir?” sorusunu cevaplayan Başbuğ, şunları söyledi: “ABD, Yunanistan’da üsler için Rusya’yı bahane etti. Türkiye’yi kuşatıyorlar. Biz bunlara Fırat Kalkanı ile cevap verdik. Suriye’de Türkiye, ABD’nin arzu ettiği Büyük İsrail planını ortadan kaldıracak. ABD hayati gördüğü bu konuyu engellemek için Yunanistan’ı yani eski vekalet savaşçısını PKK’nın yerine sahaya sürmek istiyor. Çünkü PKK/YPG/PYD bitiyor. ABD, Rum ve Ermeni lobilerine yöneldi. ABD’nin yeni PKK’sı Yunanistan; yeni Zelenski’si de Miçotakis. Suriye’de harekât yaparsak Yunanistan’ın kara sularını 12 mile çıkardığını ve daha da saldırganlaşacağını göreceğiz. ABD’nin derdi yeni cephe açarak Türkiye’nin odaklanmasını dağıtmak. Miçotakis kumar oynadı.”

Olası askeri harekatın yapılmazsa daha önce yapılan 3 harekatın çöpe atılacağını belirten Başbuğ, bunun özellikle Suriye adına da büyük bir kazanım olacağını kaydetti. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...