Tgrt Haber

Zonguldak'ta heyelan müstakil evi yıktı: Göçük altında kalan ana ve oğlundan acı haber

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Aralık 2023 11:00 - Güncelleme : 10 Aralık 2023 11:46
Zonguldak,Hava durumu,Meteoroloji,Sağanak,Heyelan

Zonguldak'ta heyelan sonucu çöken 2 katlı evde ulunan ve toprak altında kalan Perihan Çakar ile oğlu Sait Çakar'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Zonguldak'ta Asma Mahallesi Tulumba mevkiinde şiddetli sağanak sonrası meydana gelen olayda; heyelanla birlikte müstakil bir ev toprak altında kaldı. Heyelanın evi yurttuğunu gören vatandaşlar, hemen durumu ekiplere bildirdi.

ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR 

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, Sait (50) ve annesi Perihan (70) Çakar'ın evde mahsur kaldığı öğrenildi. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 

ÇEVREDEKİ EVLER BOŞALTILDI

Öte yandan Zonguldak'ta toprak altında kalan evdeki 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sırasında meydana gelen ikinci heyelanda toprak altında kalan 2'si ağır 18 yaralı kurtarıldı. Anne ve oğlunu kurtarma çalışmaları kademeli olarak sürdürüldü.

Hummalı çalışmayla toprak altında kalan 21 kişi kurtarılarak ilk müdahalelerinin ardından hastanelere kaldırıldı. 2 kişinin durumunun ağır olduğu olayla ilgili bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken çevredeki evler tedbir amacıyla boşaltıldı.

Zonguldak'ta heyelan müstakil evi yıktı: Göçük altında kalan ana ve oğlundan acı haber

AFAD ACI HABERİ DUYURDU

AFAD'dan olaya ilişkin yapılan açıklamada, "9 Aralık 2023 tarihinde Zonguldak ilimiz merkez ilçesi Asma Mahallesi'nde iki katlı bir ev heyelan sebebi ile çökmüş, 2 vatandaşımız göçük altında kalmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz. Büyük bir gayret ve özveri ile çalışan tüm ekiplerimize Milletimiz adına şükranlarımızı sunarız" denildi.

https://twitter.com/AFADBaskanlik/status/1733764786867843365

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...