Tgrt Haber

Bill Gates'ten korkutan açıklama: Bir pandemi daha yaşayacağız

19 Şubat 2022 23:48 - Güncelleme : 19 Şubat 2022 23:52
Bill Gates'in yeni pandemi öngörüsü sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu

Teknoloji milyarderi Bill Gates, Omicron varyantıyla birlikte pandeminin ağır etkilerinin büyük ölçüde sona erdiğini belirtti. Gates, ancak yeni bir pandeminin kaçınılmaz olduğunu ve bundan sonra aşı çalışmalarının daha hızlı tamamlaması gerektiğini söyledi.

Bill Gates'in yeni pandemi öngörüsü sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu

Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, Almanya'da gerçekleştirilen Münih Güvenlik Konferansı'na katıldı. Dünya nüfusunun büyük bir bölümünün koronavirüse karşı bağışlık kazandığını ve hastalığın ağır hastalık tehlikesinin büyük ölçüde ortadan kalktığını öne sürdü.

OMİCRON BİR TÜR AŞI OLDU

Ünlü milyarder bağışıklığın nedeninin aşı değil bizzat virüsün kendisinin olduğunu belirterek şunları söyledi:

Ne yazık ki virüsün kendisi, özellikle de Omicron adlı varyant, bir tür aşı oldu. Virüs, dünya nüfusuna ulaşma konusunda bizim aşılarla yaptığımızdan daha iyi bir iş çıkardı.

Milyarder Bill Gates, yeni bir pandemi daha yaşanacağını ve bu pandeminin muhtemel koronavirüs ailesinin farklı bir patojenden kaynaklanacağını iddia etti.

FARKLI BİR PATOJEN OLACAK

"Bir pandemi daha yaşayacağız. Bu sefer farklı bir patojen olacak." diyen Gates, ileride aşı geliştirmek için daha hızlı hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

"Bir dahaki sefere bunu iki yılda değil, 6 ay gibi bir sürede yapmaya çalışmalıyız." ifadesini kullanan Gates, "Gelecek pandemiye hazır olmanın maliyeti o kadar da fazla değil" dedi.

Bill Gates'in sözleri sosyal medyanın en çok tartışılan konularından biri oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...