Tgrt Haber

Çok çarpıcı araştırma! Kovid-19, Alzheimer benzeri beyin hasarı yapıyor

16 Şubat 2022 09:49 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 10:03
Çok çarpıcı araştırma! Kovid-19, Alzheimer benzeri beyin hasarı yapıyor

Bilim insanları, Kovid-19’un yan etkileri ile ilgili çok çarpıcı bir araştırmaya imza attı. Araştırmaya göre, Kovid-19’un beyinde bıraktığı hasar Alzheimer ile benzer.

Dünya Koronavirüs ile mücadele ederken virüsün yan etkileri konusunda her gün yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Günümüzde pek çok insan son derece tehlikeli olan virüs ile enfekte olup hastalığı atlatmayı tercih ediyor. Ancak yapılan yeni araştırmalar, bunun pek böyle olmadığını, virüsün vücutta yok olurken pek çok hasarı da bıraktığını ortaya koyuyor. Columbia Üniversitesi'nden Dr. Andrew Marx liderliğindeki bir ekip, Kovid-19 nedeniyle ölen kişiler üzerinde yaptıkları çalışmalarda çarpıcı sonuçlara ulaştı. Araştırmada, Kovid-19’dan ölen kişilerin beyinlerinde Alzheimer hastalarının beyinlerinde benzer moleküler değişiklikler tespit etti.

DEMASN RİSKİNİ ARTIRIYOR

Araştırma, Kovid-19’dan hayatını kaybeden 10 hasta üzerinde yapıldı. Ortaya çıkan bulgular, "uzun süreli Kovid-19" hastaları tarafından bildirilen hafıza problemlerini açıklamada önemli bir veri teşkil ediyor. 10 hasta da Covid-19’u en ağır şekilde yaşadı. Dr. Marx, daha hafif hastalığı olan hastaların beyinlerinde benzer değişiklikler olabileceğine dikkat çekti. Şiddetli Kovid-19'lu hastaların, ileri yaşlarda Demans için daha yüksek risk altında olabileceğine dikkat çekildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...