Tgrt Haber

İngiltere 4’üncü doza start verdi, 5'incisi sırada

21 Mart 2022 12:40 - Güncelleme : 21 Mart 2022 12:48
İngiltere 4’üncü doza start verdi, 5'incisi sırada

Koronavirüs'e karşı ile en zorlu mücadeleyi veren ülkelerin başında gelen İngiltere, 4’üncü dozun kullanımı ile ilgili start verdi.

Dünya, Koronavirüs ile mücadeleye devam ediyor. En fazla Koronavirüs vakalarının görüldüğü ülkelerin başında gelen İngiltere’de 4’üncü doz vurulmaya başlandı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson Muhafazakar Parti'nin konferansında en son aşı girişimini anlattı ve bu yıl içinde daha fazla kişiye uygulanacağını şöyle ifade etti: "Umarım hepiniz hatırlatma dozu olmuşsunuzdur.  Dördüncü doza hazırlanıyoruz çünkü buna ihtiyacımız olacak.”

5’İNCİ DOZ GEREKEBİLİR 

Sağlık Bakanı Sajid Javid, bugün yaptığı açıklamada bu yıl içinde 50 yaş ve üzerindekiler için daha fazla doza ihtiyaç olacağını kaydetti. İngiltere’de bugünden itibaren aşı randevuları açılıyor. Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesi, önlem olarak Covid-19'a karşı en savunmasız olanlara bahar aşısı  tavsiye ederek “Özellikle 75 yaş ve üzeri ve 12 yaş üzeri bağışıklığı baskılanmış kişiler risk altında. Vatandaşların geneli için dördüncü doz olacak, ancak bağışıklığı baskılanmış insanlar için beşinci doz olabilir” ifadelerini kullandı.

Bu hafta, 600.000'den fazla insanın aşı için sağlık kurumlarına başvurması bekleniyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...