Tgrt Haber

Koronavirüsün yeni belirtisi için uzmanlar uyardı: Ağzın içine dikkat, hastalığın seyrini değiştirebilir

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
25 Temmuz 2022 09:36 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 17:51
Koronavirüsün yeni belirtisi için uzmanlar uyardı: Ağzın içine dikkat, hastalığın seyrini değiştirebilir
koronavirüs,belirti,semptom

Son haftalarda yeniden artışa geçen koronavirüs salgınına karşı dünya genelinde yeniden alarma geçildi. Virüsün yeni varyantları semptomları değiştirirken, uzmanlar yeni bir belirtinin hastalığın seyrini değiştirebileceği uyarısında bulundu.

Koronavirüs salgınında değişen belirtilerle ilgili uzmanlardan yeni bir uyarı geldi. İngiliz basınına konuşan İmmünolog Denis Kinane açıklamalarda bulundu. Ünlü bilim insanı son dönemde koronavirüsü salgınının hızla yayıldığına dikkat çekerken, çok da bilinmeyen bir belirtinin hastalığın gidişatını değiştirebileceğini dile getirdi.

BİR BELİRTİYE DİKKAT!

Kinane, “Geçen yıl aynı döneme göre hasta sayısında bir artış trendi var” dedi. Ünlü bilim insanı Covid-19 hastalarının ağzının içinde bir belirti olabileceğini söyledi. Kinane, “Corona virüsü hastalarında yüksek ateş, öksürük, koku kaybı gibi belirtiler olabilir fakat bir tane belirti var ki bu çok da fark edilmez ve ağzın içindedir” dedi.

Kinane, Omicron’un BA.4 ve BA.5 alt türleri sebebiyle hastalığın hızla yayıldığını söylerken hastaların ağızlarındaki belirtilerden birinin aft olduğunu söyledi. Bilim insanları dil üzerinde pütürtü ve şişkinlik olabileceğini söylerken bu durumun birkaç gün devam edebileceğini söyledi.

54 HASTANIN 24'ÜNDE AYNI BELİRTİ

Öte yandan Uluslararası Dermatoloji Dergisi’nde yayınlanan araştırmada da bu belirtinin görüldüğü doğrulandı. Araştırmada, 59 Kovid-19 hastasının belirtileri incelenirken hastaların 24’ünde yani yaklaşık yüzde 36.3’ünde aft (ağız yarası) çıktığı belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...