Tgrt Haber

Kripto piyasası çakılmaya devam ediyor: Bitcoin ve Ethereum sert düştü: İşte son rakamlar

Editör: Okan Güleş / Kaynak: reuters
19 Eylül 2022 12:21 - Güncelleme : 19 Eylül 2022 12:24
Kripto piyasası çakılmaya devam ediyor: Bitcoin ve Ethereum sert düştü: İşte son rakamlar
bitcoin,kripto

Küresel enflasyon artışı ve faiz artışları kripto birimlerini de sert vurdu. Son dönemdeki düşüşleriyle gündeme gelen Bitcoin ve Ethereum, haftaya gerileyerek başladı.

Kripto para birimlerindeki sert düşüş devam ediyor. Aylar öncesine kadar zirveden inmeyen Bitcoin ve Ethereum, enflasyon artışı ve Merkez Bankası faizleriyle geri seviyelere ulaştı.

Yatırımcıları endişelendiren kripto varlıklar, özellikle dünya çapında faiz oranlarındaki artışla büyük risk altında. Piyasadaki en büyük kripto para birimi olarak bilinen Bitcoin, yaklaşık yüzde 5 düşüşle üç ayın en düşük seviyesini gördü.

KRIPTO VARLIKLARDA GERİLEME SÜRÜYOR

Bitcoin'in yanı sıra ikinci büyük kripto birimi Ether'de de sert düşüş mevcut. Yüzde 2 ile iki ayın en düşük seviyesine ulaşan Ethereum, 1.285 dolara kadar geriledi. Ayrıca son 24 saatte yüzde 10 değer kaybettiğinin de altını çizmekte fayda var.

Bitcoin ise yüzde 5 düşüşle 19 bin doların altına geriledi. Yaşanan gerileme sonucu Bitcoin, 18.410 dolar seviyesine düştü. Bu, aynı zamanda üç ayın da en düşük seviyesi.

Kripto piyasası çakılmaya devam ediyor: Bitcoin ve Ethereum sert düştü: İşte son rakamlar

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler'in geçen hafta yaptığı açıklamalarda, yeni yapının ekstra düzenlemeye geçebileceğini ima ederken, bu sözler sonrası tokenin değeri de düştü. Diğer yandan Signapur kripto platformuStackFunds COO'su MatthewDibb ise, düzenleyici görünümle ilişki olarak; '' Bu, ne olabileceğine veya olmayacağına dair bir spekülasyon'' dedi. Ancak piyasaların düzelip düzelmeyecei ise merak konusu.

Kaynak: reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...