Tgrt Haber

Kripto parada enflasyon artışı! Bitcoin, son iki ayın zirvesini gördü

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
12 Ağustos 2022 00:08 - Güncelleme : 12 Ağustos 2022 00:14
Kripto parada enflasyon artışı! Bitcoin, son iki ayın zirvesini gördü
Bitcoin,Ethereum,kripto para,ne kadar,kaç tl,dolar,ABD,enflasyon

ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin altında çıkmasıyla birlikte kripto para piyasalarında hareketlenmeler yaşandı. Son dönemde büyük düşüş içindeki Bitcoin, 22 bin 900 seviyesinden 24 bin 931 bandına kadar yükseldi. Bu aynı zamanda Bitcoin'in son iki ay içinde ulaştığı en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti.

Kripto para piyasasında, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) beklenen yüksek enflasyon endişesi, verilerin açıklanmasının ardından nihayete erdi. ABD'de beklentilerin altında gelen enflasyon en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'de sürpriz bir yükseliş yaşattı. Bitcoin, ABD'de beklentilerin altında gelen enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası sıkılaşmasını yavaşlatacağına dair beklentilerle son 2 ayın en yüksek seviyesini gördü.

BITCOIN NE KADAR?

Dün güne 23 bin 872 dolar ile başlayan Bitcoin, cuma gününün ilk saatleri itibariyle yüzde 1,45 artışla 24 199 dolar seviyesinde bulunuyor. Bitcoin, 13 Temmuz'da 19 bin 651 dolar ile son bir ayın en düşük, dün ise 24 bin 217 dolar ile son bir ayın en yüksek kapanış seviyesine ulaştı.

Bitcoin Türk lirası olarak da  436 bin 531 TL'ye karşılık geliyor.

ETHEREUM KAÇ TL?

Güne bin 903 dolar ile başlayan Ethereum, cuma gününün ilk saatleri itibariyle yüzde 3,51 artışla bin 899 seviyesinde bulunuyor. Ethereum, 14 Temmuz'da bin 193 dolar ile son bir ayın en düşük, dün ise bin 903 ile son bir ayın en yüksek kapanış seviyesine ulaştı.

1 Ethereum Türk lirası olarak da  34 bin 259 TL'ye karşılık geliyor.

İŞTE BAZI KRİPTO PARA FİYATLARI...

Kripto parada enflasyon artışı! Bitcoin, son iki ayın zirvesini gördü

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...