Tgrt Haber

Buz Devri 6 filminde Türkçe seslendirme krizi! Efsane kadro yer almayacak

21 Aralık 2021 18:39
Buz Devri 6 filminde Türkçe seslendirme krizi! Efsane kadro yer almayacak
Buz Devri 6,Buz Devri 6 seslendirme,Buz Devri 6 dublaj,yekta kopan,Haluk Bilginer,Ali Poyrazoğlu

Buz Devri 6 filminin çıkmasını sabırsızlıkla bekleyen milyonlarca hayrana kötü haber geldi. Ülkemizde ve dünyada oldukça büyük bir hayran kitlesine üzen haberi Yekta Kopan açıkladı. Daha önceki çekilen 5 filmde de seslendirme kadrosunda yer alan Kopan kendisi ile birlikte Haluk Bilginer ve Ali Poyrazoğlu'nun da filmde yer almayacağını açıkladı.

Buz Devri 6 için geri sayım başladı. Ülkemizde ve dünya genelinde en çok sevilen animasyon serisi arasında yer alan Buz Devri serisini büyük bir hayranlıkla izleyen seyircilerin bildiği üzere serinin 6.filmi geliyor. İlk filmi 2002 yılında çıkan ve ses yönetmenliği Serdar Çakular tarafından yapılan seri; özellikle de başarılı dublajıyla hafızalara kazındı. 

BUZ DEVRİ FİLMİNİN REPLİKLERİ HAFIZALARA KAZINDI

Seslendirmenin o kadar çok başarılı olması ile birlikte “Hiç dublajlı film izlemem” diyen çoğu insan bile orijinal seslendirme yerine dublajlı olarak filmi izledi ve oldukça başarılı buldu. Repliklerdeki başarılı dublaj her kesimdeki insanın hafızasına yer ederken serinin çıkacak olan son filmi sevenleri üzdü. Hatırlanacağı üzerine Sid karakterini Yekta Kopan, Many karakterini ise Ali Poyrazoğlu, Diego karakterini ise Haluk Bilginer seslendirmişti.

Buz Devri 6 filminde Türkçe seslendirme krizi! Efsane kadro yer almayacak

YEKTA KOPAN SESLENDİRMEDE OLMAYACAĞINI AÇIKLADI

Serinin 6.filminde de bu seslendirme ekibinin olmasını bekleyen izleyicilere kötü haberi Yekta Kopan verdi. Kişisel bloğundan bir açıklama yapan Kopan, Disney’in yeni film için farklı bir ekiple çalışabileceğini açıkladı. Kopan kendisi ile birlikte Kaplan Diego’yu seslendiren Haluk Bilginer ve Mamut Manny’yi seslendiren Ali Poyrazoğlu’nun da büyük ihtimalle Türkçe dublaj kadrosunda yer alamayacağını belirtti. Seslendirme kadrosunun nedeninin Disney’in ekonomik tercihlerinden dolayı belirten Kopan, “Filmin seslendirme süreci için kayıtları Türkiye’de alacak firma ile ön görüşmeler yapıldı. Ama bu görüşmelerde Disney tarafının fiyat politikası önceki beş filmdeki gibi değildi. İşin bütçe kısmına çok girmeyeceğim. Ama madem böyle bir yazı yazdım dürüstçe söyleyeyim. Bu film için önerilen ücret, önceki hakkedişlerimizden oldukça aşağıdaydı. Hele bir de dolar kuru üstünden düşünecek olursak” ifadelerini kullandı.

YEKTA KOPAN: ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPTIK

Filmi seslendirdikleri için oldukça mutlu olduklarını ve ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını söyleyen Kopan, izleyicilerden gelen beğeniler nedeniyle gurur duyduklarını ifade etti. Kopan ayrıca bu yazıyı yazma gerekçisinin izleyicilerin meraklarını gidermek olduğunu söylerken “Tuhaf olan şu ki, şimdi yeni filmde başka seslendirme sanatçıları, bizleri taklit etmek zorunda bırakılacaklar. Dilerim yeni gelenler Ali’yi, Yekta’yı, Haluk’u taklit etmeden, kendi yorumlarıyla bir Ice Age izletmeyi tercih ederler” dedi.

Buz Devri 6 filminin fragmanı;

Buz Devri 6 filminde Türkçe seslendirme krizi! Efsane kadro yer almayacak

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...