Tgrt Haber

CODA filminin konusu ne, oyuncuları kimler? "En iyi film ödülü"nü alan CODA Oscar'a damga vurdu

28 Mart 2022 10:38 - Güncelleme : 28 Mart 2022 10:50
Filmde Eugenio Derbez, Troy Kotsur, Ferdia Walsh-Peelo, Daniel Durant ve Marlee Matlin gibi isimler yer alıyor

2022 Oscar ödülleri bu gece sahiplerini buldu. Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden olan 94. Akademi Ödüllerinde "En İyi Film" ödülünü "CODA" kazandı. Konusuyla ve oyuncularıyla dikkat çeken film merak konusu oldu. Peki, CODA filminin konusu ne, oyuncuları kimler?

Filmde Eugenio Derbez, Troy Kotsur, Ferdia Walsh-Peelo, Daniel Durant ve Marlee Matlin gibi isimler yer alıyor

2022 Oscar ödülleri sahiplerini bulurken yaşanılanlar geceye damga vurdu. "En iyi film ödülü"nü kazanan film; CODA olurken en iyi yönetmen ödülünü Jane Campion aldı. Amerikan Film Enstitüsü tarafından 2021'in en iyi 10 filminden biri seçilen CODA; 94. Akademi Ödülleri'nde En iyi Film kategorisinde ödüle aday gösterildi. CODA hem Apple'ın En İyi Film kategorisinde hem de başrollerde ağırlıklı olarak işitme engelli oyuncuların rol aldığı ilk film olma özelliğiyle tarihe geçti. Peki, CODA filminin konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? İşte tüm dünyanın ilgiyle izlediği Oscar törenlerinde en iyi film ödünü alan CODA’ya dair tüm detaylar..

CODA FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

CODA, Sian Heder tarafından reşit olma üzerine yazılan ve yönetilen 2021 yapımı bir komedi-drama filmidir.

CODA filminin konusu ne, oyuncuları kimler?

Sian Heder'in yazıp yönettiği CODA filmi, bütün aile bireyleri işitme engelliyken duyma yetisini kullanabilen tek kişi olan Ruby'nin, müzik tutkusunun peşinden gitme arzusuyla ailesinin dış dünyayla olan bağı olma rolü arasında sıkışıp kalmasını konu ediniyor.

CODA İngilizce "İşitme engelli ebeveynlerin çocukları" (Children of deaf adults) kelimelerinin kısaltması ve filmin konusu da tam olarak bunun üzerine kuruluyor.

CODA FİLMİNİN OYUNCULARI KİM?

Filmde Emilia Jones, sağır bir ailenin tek işiten üyesi olan CODA'yı canlandırıyor. Eugenio Derbez, Troy Kotsur, Ferdia Walsh-Peelo, Daniel Durant ve Marlee Matlin yardımcı rollerde yer alan oyuncular.

94. Altın Küre Ödülleri’nde En İyi Drama Filmi CODA olurken En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Kotsur için) ödüle aday gösterildi. Kotsur, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'ne aday gösterilen ilk sağır erkek oyuncu oldu.

CODA filmindeki performansıyla 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülüne layık görülen Troy Kotsur Akademi Ödülleri tarihinde Oscar kazanan ilk işitme engelli oyuncu olarak tarihe geçti.

CODA filminin konusu ne, oyuncuları kimler?

  • Emilia Jones - Ruby Rossi
  • Troy Kotsur - Frank Rossi, Ruby'nin babası (Akademi Ödülü - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu)
  • Daniel Durant - Leo Rossi, Ruby'nin kardeşi
  • Marlee Matlin - Jackie Rossi, Ruby'nin annesi
  • Eugenio Derbez - Bernardo "Mr. V" Villalobos
  • Ferdia Walsh-Peelo - Miles
  • Amy Forsyth - Gertie
  • Kevin Chapman - Brady
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...