Tgrt Haber

Geleceğin arkeologları iş başında: Minikler geçmişin izlerini gün ışığına çıkarıyor

16 Kasım 2023 15:48 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 15:51
Geleceğin arkeologları iş başında: Minikler geçmişin izlerini gün ışığına çıkarıyor
arkeoloji,çocuk,eğitim

Arkeolojiye ilgi her geçen gün artıyor. Meslek uzmanları tarafından her hafta sonu düzenlenen kazı etkinlikleri çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor. Kazılar üzerinde çalışan minikler geçmişin izlerini gün ışığına çıkarıyor.

Arkeoloji bilinci çocuklara küçük yaşlarda kazandırılıyor. Yaşları 5-9 arasında değişen çocuklar, uzmanlar tarafından kendileri için hazırlanan yapay kazı alanında arkeolojik kazının tüm süreçlerini deneyimliyor. Etkinliklerdegerçek kazı aletlerini kullanarak farklı dönemlere ait buluntuların replikalarını ortaya çıkaran çocuklar, müzeye teslim sürecine kadar olan tüm aşamaları öğreniyorlar. Arkeolog, konservatör, antropolog, araştırmacı, tarihçi, sanat tarihçisi ve mimar gibi zengin bir uzman kadrosu ile yürütülen etkinliklerde çocuklar, arkeoloji ile ilgili bilgi ve deneyim sahibi oluyor.

Geleceğin arkeologları iş başında: Minikler geçmişin izlerini gün ışığına çıkarıyor

"TOPLUM BİLİNCİNİN ARTTIRILMASINI HEDEFLİYORUZ"

Jr. Archaeoloist kurucusu Konservatör Kübra Altınsoy yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Altınsoy, "Kültür mirasının ortaya çıkarılması ve gelecek nesillere korunarak aktarılması için toplum bilincinin arttırılmasını hedefliyoruz. Bu doğrultuda interdisipliner çalışma prensibine sahip arkeoloji bilimi meslek uzmanları eşliğinde çocuklarımıza arkeolojik kazı deneyimi sunuyoruz" dedi.

Çocukların merak ve keşiflerinin etkinlik boyunca devam ettiğini ifade eden Altınsoy, burada çocukların unutulmaz bir deneyim yaşadıklarını ve bu sayede arkeolojiye olan ilgilerinin arttığını belirtti. Çocukları merak dolu yolculuğa çıkaran bu etkinlik her hafta sonu yeni katılımcılara deneyimlerini aktarmak ve arkeolojiyi anlatmak için kapılarını aralamaya devam ediyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...