Tgrt Haber

Eski eşler arasındaki nafaka krizi bitmiyor: Cem Yılmaz ödediği parayı fazla buldu, bu kez de Yargıtay’a koştu

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
20 Aralık 2022 09:22 - Güncelleme : 20 Aralık 2022 13:03
Eski eşler arasındaki nafaka krizi bitmiyor: Cem Yılmaz ödediği parayı fazla buldu, bu kez de Yargıtay’a koştu
magazin,cem yılmaz

Cem Yılmaz’ın Ahu Yağtu ile bir süredir devam eden nafaka krizi devam ediyor. Son olarak Cem Yılmaz’ın nafakayı mahkeme kararıyla 70 bin TL’ye düşürmesinin ardından Ahu Yağtu karara itiraz etmiş ve İstinaf Mahkemesine başvurmuştu. Yağtu’nun itirazını kabul eden İstinaf Mahkemesi, nafakayı tekrar 10 bin dolar olarak düzenlemişti. Cem Yılmaz ise konuyu bu kez Yargıtay’a taşıdı.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, 2012 yılında evlendiği oyuncu Ahu Yağtu’dan 2013 yılında boşanmış, bu evlilikten de bir oğlu olmuştu. Boşanmanın ardından eski eşi Ahu Yağtu’ya 10 bin dolar nafaka ödemeye başlayan Yılmaz, 2022’de dolar kurunun artışı nedeniyle nafakanın düşürülmesi için eski eşine dava açtı. Nafakanın 40 bin liraya düşürülmesi talebini 70 bin liraya düşüren karar neticesinde Ahu Yağtu İstinaf Mahkemesi’ne itirazı sonucu tekrar karar verildi ve Cem Yılmaz 10 bin dolar ödemeye devam etmek zorunda kaldı. Bunun üzerine Cem Yılmaz konuyu kapatmadı ve davayı Yargıtay’a taşıdı.

"O ZAMAN ANNENİN DE ÇOCUĞUNA 10 BİN DOLAR VERMESİ LAZIM"

Cem Yılmaz, İstinaf Mahkemesi’nin aleyhine verdiği karara avukatı Rengin Gönenç aracılığıyla itiraz ederek davayı Yargıtay’a taşıdı. İstinaf Mahkemesi’nin Türkiye’deki ekonomik koşulları göz önüne almadan kararı bozduğunu itiraz dilekçesinde belirten Gönenç, şu ifadeleri kullandı:

“Yasa gereği 2018’den beri müvekkilin kira gelirleri dahil tüm gelirleri döviz kurundan değil, Türk Lirası cinsindendir. Doların Türkiye’de öngörülmeyen artışı hakkaniyete aykırılık oluşturmaktadır. Müvekkil kadar anne Ahu Yağtu’nun da eşit oranda çocuğun yaşam idamesini sağlaması gerekir. O zaman annenin de çocuğuna 10 bin dolar vermesi lazım. Çocuğun eğitim, sağlık ve genel giderleri karşılandıktan sonra annenin de vermesi karşılığında toplam aylık 20 bin dolar nafakasının olması adil mi? Hangi çocuk ayda 20 bin doları yeme ve içme masrafı olarak harcar? Bu nedenle İstinaf Mahkemesi’nin kararını temyiz ederek dosyayı Yargıtay’a taşıdık.”

Eski eşler arasındaki nafaka krizi bitmiyor: Cem Yılmaz ödediği parayı fazla buldu, bu kez de Yargıtay’a koştu

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...