Tgrt Haber

Dilan ve Engin Polat davasında yeni gelişme: Tahliye olmaları talep edildi

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Kasım 2023 12:01 - Güncelleme : 14 Kasım 2023 12:20
Dilan ve Engin Polat davasında yeni gelişme: Tahliye olmaları talep edildi
dilan polat,engin polat

"Kara para aklamak", "vergi kaçırmak" ve "örgüt kurmak" suçlamalarıyla tutuklanan Dilan ve Engin Polat’ın avukatından çiftin tutukluluk haline itiraz geldi.

Engin Polat ve Dilan Polat çift, 5 Kasım Pazar günü tutuklandı.  Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 10 gün önce tutuklanan Polat çifti için ailenin avukatı, sulh ceza hakimliğine başvurarak çiftinin tutukluluklarına itiraz etti. İtirazı değerlendirmeye alan mahkemeden henüz karar çıkmadı.

Dilan ve Engin Polat çifti “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama”, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi” ve “Vergi kanununa muhalefet” suçlarından tutuklandı. Aralarında Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat, Sinem Sıla Doğu, Can Doğu, Can Polat gibi isimlerin de yer aldığı 14 kişi soruşturma çerçevesinde 5 Kasım Pazar günü tutuklandı.

Dilan ve Engin Polat davasında yeni gelişme: Tahliye olmaları talep edildi

POLAT ÇİFTİNİN AVUKATLARINDAN TUTUKLAMA KARARINA İTİRAZ GELDİ

Polat çiftinin avukatı Sevinç Horoz, çiftin tutukluluk haline itiraz ederek tahliye olmalarını talep etti. Dilan ve Engin Polat’ın tutukluluğuna itiraz eden avukatları Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu. İtiraz değerlendirmeye alınırken, hakim kararını henüz açıklamadı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...