Tgrt Haber

İklim Tamkan'ın şiddet iddiası sonrası Fırat Tanış ilk kez konuştu

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
29 Şubat 2024 14:20 - Güncelleme : 29 Şubat 2024 14:40
İklim Tamkan'ın şiddet iddiası sonrası Fırat Tanış ilk kez konuştu
Fırat Tanış

Piyanist İklim Tamkan, bir süre önce ayrıldığı oyuncu Fırat Tanış hakkında 'psikolojik şiddet, tehdit, ısrarlı takip'ten dolayı uzaklaştırma kararı aldırdığını belirterek, “Hiç korkmuyorum” dedi. İddiaların odağındaki Tanış ilk kez konuşarak, “Sükutum ikrar değil, yasanın varlığına duyduğum saygıdandır” ifadesine yer verdi.

Piyanist İklim Tamkan, bir süre önce ayrıldığı oyuncu ve müzisyen Fırat Tanış’ın beraberliğini sonlandırdıktan sonra kendisini ve ailesini “ağır psikolojik şiddet, tehdit ve ısrarlı takip sarmalına soktuğunu” belirtti. Konu hakkında ilk kez konuşan oyuncu, adalete güvendiğini belirtti. 

FIRAT TANIŞ İLK KEZ KONUŞTU 

Fırat Tanış iddialar sonrası sessizliğini bozdu. Oyuncu "Yıllarca varlığını savunduğum 6284 nolu yasanın gücünün ve toplumun kadının beyanı temelinde örgütlenmesinin gelecek yıllarda kendi kız çocuğum dahil herkesin iyiliğine olduğunun bilincindeyim. Bu nedenle bir açıklama yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.

İklim Tamkan'ın şiddet iddiası sonrası Fırat Tanış ilk kez konuştu - 1. Resim

 

"BENİ, AİLEMİ VE YAKINLARIMI TEHDİT ETTİ"

Sosyal medya hesabından ayrıldığı oyuncu ve müzisyen Fırat Tanış'tan sistematik olarak şiddet gördüğünü açıklayan Piyanist İklim Tamkan, suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, "Eylül ayı sonunda beraberliğimi sonlandırdığım Nuri Fırat TANIŞ’ın ayrılık sonrasında beni, ailemi ve yakınlarımı içine çektiği süregelen ağır psikolojik şiddet, tehdit, ısrarlı takip sarmalına karşı uzaklaştırma kararı almış bulunuyorum.

Yaşadığım bu tecrübe benim için 'yanlış bir seçimdi' deyip geçemeyeceğim kadar yıpratıcı ve ürkütücü, sürreal bir hikayeye dönüşmüştür. Maruz kaldığım şiddet sarmalı bana, aileme ve yakın çevreme şu ana dek hiç karşılaşmadığımız, tanık olmadığımız tarifi ve tahmini mümkün olmayan hisler yaşatmış ve bizde derin yaralar açmıştır. Daima her türlü canlıya sevgi ve saygıyla yaklaşmayı ilke edinmiş biri olarak böylesi bir durumda toplumsal, ahlaki ve vicdani sorumluluk taşıdığımın farkındayım." diyerek yaşadığı süreci paylaştı. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...