Tgrt Haber

Polat'ların tutuklu avukatı itirafçı oldu: Sahte fatura ifadesi ortaya çıktı

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Kasım 2023 13:41 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 15:01
Dilan Polat,Engin Polat

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklandığı "Kara para aklama" soruşturmasında tutuklanan avukat Ahmet Gün, etkin pişmanlıktan faydalanarak savcıya 3 saat ifade verdi. Gün, çiftin sahte faturalarını ve örgüt içindeki konumunu detaylarıyla anlattı.

Dilan ve Engin Polat’ın avukatı Ahmet Gün, soruşturma kapsamında tutuklanırken, dün etkin pişmanlıktan faydalanmak amacıyla savcıya ifadeye verdiği öğrenildi. Gün’ün ifadesi 3 saat sürerken, sahte fatura itirafı ortaya çıktı.

POLAT AİLESİNİN AVUKATINDAN SAHTE FATURA İFADESİ 

Haklarında "suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, vergi usul kanunu ile futbol ve diğer spor müsabakalarında bahis ve şans oyunları düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan ve tutuklanan Engin ve Dilan Polat çiftinin hem muhasebe işlerine bakıp avukatlığını yapan ve 5 Kasım'da tutuklanarak cezaevine gönderilen Ahmet Gün bugün etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyerek savcıya ifade verdi.

Polat'ların tutuklu avukatı itirafçı oldu: Sahte fatura ifadesi ortaya çıktı

İFADESİ 3 SAAT SÜRDÜ

Ahmet Gün'ün 3 saat süren ifadesinde, savcıya sahte faturalar hakkında bilgi verdiği, Dilan Polat, Engin Polat, Sıla Doğu ve Sezgin Polat'ın örgüt içindeki konumlarına yer verdiği öğrenildi.

POLAT AİLESİNİN MAĞDURLARI KONUŞTU 

Dilan Polat Güzellik Merkezlerinden peşin ödeme yaparak hizmet satın alan Arzu Alaç “20 bin liralık işlemin bir kısmını yaptırdım. Ancak tutuklanma olayları sonrası kalan işlemlerim ile ilgili problemler yaşadım. İki ay sonrasına gün veriyorlar” dedi.

Bir başka müşteri Selma Cankatan ise “Anlaşma yaptığım işlem için ürün sorunu var diyorlar. Yurt dışından ithal ediliyormuş. Ne zaman geleceği de belli değil. Mahkemeye başvuracağım” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...