Tgrt Haber

Sezen Aksu'dan sokak köpekleri düzenlemesi için 'Hayırsız Ada' hatırlatmalı mektup geldi

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
23 May 2024 03:59 - Güncelleme : 23 May 2024 03:59
Sezen Aksu'dan sokak köpekleri düzenlemesi için 'Hayırsız Ada' hatırlatmalı mektup geldi

Sezen Aksu, sokak köpekleriyle ilgili yapılması beklenen düzenlemede uyutulmayla ilgili konuşulan konuya tepki göstererek mektup yayınladı.

Başıboş sokak köpekleri sorununa ilişkin yapılması beklenen düzenlemelerde 'uyutma' seçeneğinin olduğu iddiası sosyal medyada çok tartışıldı. Bazı ünlüler konuya tepki gösterirken ünlü sanatçı Sezen Aksu bir mektup yayınladı.

Birsen Altuntaş'ın aktardığı habere göre, Sezen Aksu mektubunda şu ifadeleri kullandı:

"Tarihimizdeki Sivriada hikayesi vicdanıma, kalbime batıyor… 80 bin köpeğin; kah bir turiste saldırdılar diye kah sayıları arttığından, toplanıp Sivriada'ya götürülmelerini, her zaman var olagelmiş iyi insanların çabalarına rağmen açlığa ve ölüme terk edilmelerini okurken seslerini duydum.

Biz orayı hak edilmiş sıfatıyla "Hayırsız Ada" diye anarız. Açlıktan olduğu yazılsa da, vefasızlığa attıklarından emin olduğum çığlıkları hepimizin gökyüzünün bir yerlerinde kayıtlı, bundan eminim. Hayırsızlığın başı ademoğlunca tutulmuş, adanın günahı yok.

Bir asırdan fazla zamanın affına sığınacak yüzümüz de… Neden benim sevgili ülkemde çare ararken akla ilk yok etmek gelir… Sezen Aksu…"

Sezen Aksu'dan 'Hayırsız Ada' hatırlatmalı mektup geldi - 1. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...