Tgrt Haber

Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
17 Şubat 2024 16:01 - Güncelleme : 17 Şubat 2024 16:17
Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti
Sevda Ferdağ,Yeşilçam,Türk Sineması

Son dakika haberi: Yeşilçam döneminin ünlü oyuncularından Sevda Ferdağ, sabah saatlerinde Cihangir'deki evinde hayatını kaybetti.

Yeşilçam döneminin ünlü oyuncularından gerçek adı Lütfiye Dumrul olan Sevda Ferdağ, uzun süredir mücadele ettiği hastalıklara yenik düşerek sabah saatlerinde Cihangir'deki evinde hayatını kaybetti. 

Son dakika! Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti - 1. Resim

FİLM-SAN VAKFI DUYURDU

Oyuncunun ölüm haberini Film-San Vakfı "Türk sinemasının önemli oyuncularından Sevda Ferdağ'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" açıklamasıyla duyurdu.

SEVDA FERDAĞ KİMDİR?

1942'de Edremit'te doğan Ferdağ, 1958'de rol aldığı O Günden Sonra filminin başarısız olması sonucu Almanya'ya yerleşti. Ablasının ısrarlarıyla 1963'te Türkiye'ye dönen Sevda Ferdağ, 'Azrailin Habercisi' ile oyunculuğa yeniden başladı. Bu filmle büyük ilgi gören Ferdağ, 2009'a kadar yaklaşık 150 filmde rol aldı.

Son dakika! Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti - 2. Resim

Oyuncunun en çok bilinen filmlerinden biri de Kapıcılar Kralı (1976). Yönetmenliğini Zeki Ökten'in yaptığı, senaryosunu Umur Bugay'ın yazdığı filmin başrollerinde Kemal Sunal, Sevda Ferdağ, Bilge Zobu ve Sevil Üstekin'in yer alıyordu.

Son dakika! Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti - 3. Resim

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...