Tgrt Haber

Ümit Besen’e dolandırıcılık şoku! Eşini arayıp ‘120 lira borcun var dediler’

24 Mart 2022 14:38 - Güncelleme : 24 Mart 2022 16:20
Emel Besen, olayın ardından dolandırılmış olabileceği ihtimaliyle savcılığa giderek şikayette bulundu.

Fantezi müziğin sevilen isimlerinden Ümit Besen’in eşi Emel Esen’in başı dolandırıcılarla dertte. Telefonla aranıp 120 lira kargo borcu olduğunu ve ödememesi halinde icra takibi başlatacaklarını söyleyen dolandırıcılardan şikâyetçi olan Besen, art niyetli kişilerin tuzağına düşmekten son anda kurtuldu.

Emel Besen, olayın ardından dolandırılmış olabileceği ihtimaliyle savcılığa giderek şikayette bulundu.

Ünlü müzisyen ve oyuncu Ümit Besen, bu kez dolandırıcılık mağduriyetiyle gündeme geldi. Telefon dolandırıcıları, Besen’in eşi Emel Besen’i hedef alarak 120 lira kargo borcunun olduğunu, ödememesi halinde hakkında icra takibi başlatılacağını söyledi. Israrla arandığını söyleyen Emel Besen, dolandırılma tehlikesi geçirdiğini belirterek şikayetçi oldu.

‘HUKUK BÜROSUNDAN ARIYORUZ’

Ünlü şarkıcı Ümit Besen'in eşi Emel Besen, kendisini avukatlık şirketinden arayarak kargo ücreti adı altında para isteyen kişilerden şikayetçi oldu. Geçtiğimiz haftalarda, ikametinde bulunduğu sırada İzmir alan kodlu bir numara tarafından, hukuk bürosundan aradıklarını söyleyen kişiler, ünlü şarkıcının eşine borcundan dolayı arandığını söyledi.

‘ÖDEMEZSENİZ İCRA TAKİBİ BAŞLATACAĞIZ’

Emel Besen'le konuşan kişi, 'Nisan 2020 tarihinde internet üzerinden bir ürün siparişi vermişsiniz. Ürünün adresinize gönderildiğini ancak teslim edilmediği için ürünün iade edildiğini görüyoruz. Bu nedenle 120 liralık bir kargo bedeli ödemeniz gerekiyor. Aksi takdirde hakkınızda icra takibi başlatacağız' diye konuştu.

‘BORCUNUZ OLMADIĞINI ONAYLIYOR MUSUNUZ?’

Emel Besen borcu olmadığını belirterek telefonunu kapattı ancak hukuk bürosundan aradığını iddia eden kişiler Besen'in peşini bırakmadı. Bir süre sonra aynı kişiler tekrar arayarak ödeme yapılmadığını gördüklerini, gün içerisinde ödeme yapılmadığı takdirde icra takibi açacaklarını tekrar ettiler. Emel Besen telefondaki kişilere borcu olmadığını söyleyince bu kez 'Borcunuzun olmadığını onaylıyor musunuz?' diye sordu.

SAVCILIĞA ŞİKAYETTE BULUNDU

Ünlü şarkıcının eşi 'Onaylıyorum' cevabını verdi. Ancak bir süre sonra bu durumun aleyhinde kullanılabileceğini düşünerek soluğu savcılıkta aldı. Telefonla kendisinin dolandırılabileceğini düşünen Emel Besen savcılıkta verdiği ifadesinde, kimseye borcu olmadığını ancak icra takibi yapılacağı tehdidiyle karşı karşıya kaldığını söyledi. Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

video#

ÜMİT BESEN KİMDİR?

14 Ekim 1956'da Osmaniye'de dünyaya gelen Ümit Besen'in ilk enstrümanı melodika oldu. Lise yıllarında ise klavye çalmaya başladı. Aynı dönemde Tayfunlar Orkestrası'nı kurdu. Müzik ve eğitimini bir arada götüremeyeceğini fark edince lise eğitimini yarım bıraktı. Askerliğini yapmak üzere 1976 yılında Kütahya'ya gitti. Orduevinde onu dinleyen bir general Besen'i Zonguldak Orduevi'ne naklettirdi. Askerliğin ardından Adana'ya döndü ve gece kulüplerinde çalışmaya başladı. Bu kulüplerden birinde onu dinleyen futbolcu Metin Oktay, Besen'i İstanbul'daki gazino sahibi arkadaşlarına tavsiye etti. Sanatçının İstanbul'da çalışmaya başladığı ilk mekân Köşem Bistro oldu. Besen, 1980 yılında Selami Şahin ve Ahmet Selçuk İlkan ile birlikte ilk plak kaydını gerçekleştirdi.

2015 yılında, 80'lerin unutulmaz hiti "Nikah Masası" adlı şarkıya Enbe Orkestrası eşliğinde Ajda Pekkan ile düet yapmıştır.

2016 yılında DMC'den çıkan "Başka" adlı albümünde klasikleşmiş şarkılarını rock tarzında yeniden seslendiren Ümit Besen, bu albümde Feridun Düzağaç, Pamela, Cem Adrian gibi ünlü isimlerle düet yapmıştır. Ümit Besen ayrıca Teoman, Fergan Mirkelam, Gripin, Funda Arar, Bora Duran, Emre Aydın, MaNga, Yüksek Sadakat, Pinhani, Grup Seksendört, Leyla The Band’ den beğeniyle dinlenen rock şarkılara da yer vermiştir. 80'li yıllarda seslendirdiği slov aşk şarkıları ile hafızalara kazanan Ümit Besen Hürriyet'ten Hakan Gence'ye verdiği röportajında "Nikah Masası'nı şimdi yazsam tutmazdı" diyerek o dönemin ruhuna vurgu yapmıştır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...