Tgrt Haber

Kerim Tekin ile ilgili yıllar sonra ortaya çıkan gerçek

01 Mart 2022 17:30 - Güncelleme : 01 Mart 2022 17:42
Kerim Tekin ile ilgili yıllar sonra ortaya çıkan gerçek

Seslendirdiği ‘Kar beyazdır ölüm’ parçasıyla hafızalara kazınan Kerim Tekin, geçirdiği trafik kazası sonrasını hayatını kaybetmişti. Ünlü şarkıcının ölümünden yıllar sonra Tayfun Duygulu, Tekin hakkında çarpıcı bir gerçeği açıkladı.

"20 DAKİKA BOYUNCA ISRAR ETTİ"

Şarkıcı ve besteci Tayfun Duygulu, katıldığı bir televizyon programında 1997 yılında yazdığı ve Kerim Tekin’in okuduğu şarkının hikayesini yıllar sonra anlattı. Menajerin bir sorusu üzerine şarkıyı mırıldandığını ve bunu balkondan duyan Tekin’in ‘Bu parça benim’ diyerek 20 dakika boyunca ısrar ettiğini belirten Duygulu, “Okuyunca tüylerim diken diken oldu. Onun kısmetiymiş" dedi.

“İÇERİYE GİRMEYE CESARET EDEMEDİM”

Kerim Tekin'in yaşamını yitirdiği kaza hakkında konuşan Duygulu, "Bora Gencer'le Antalya'da ödül aldığımız bir törenden dönerken acı haberi telefonda aldım. 'Kerim kaza yapmış, vefat etmiş. Yakın arkadaşısın, haberin var mı?' dediler. Bir yerde durduk, televizyonu açtırdık. Kazanın olduğu Afyon'a yarım saatlik mesafedeyiz, kazanın olduğu yere ilk giden biziz. İçeri girmeye cesaret edemedim" ifadelerini kullandı.

"OĞLUMA NEDEN BÖYLE BİR ŞARKI YAPTIN?"

Tayfun Duygulu, "Kerim hep 'Ben trafik kazasında öleceğim. Ölürsem belki albüm çok satar' derdi. Biz de 'Sen yaşa da çok satsın, öyler şey mi olur' derdik. Kısmet, bazı şeyler insanın içine doğarmış. Kazadan sonra annesinin yanına gittiğimde 'Oğluma neden böyle bir şarkı yaptın?' diye sordu. Sanki kara haber parçası gibi! 'Anem ben ne bilirim? Ben kar beyaz diyerek onun ruhunu anlatmışım' dedim. Birbirimize sarıldık" şeklinde konuştu.

ÖLÜMÜ SANAT DÜNYASINI YASA BOĞMUŞTU

Kerim Tekin, 26 Haziran 1998'de Afyon Sandıklı'da konser vermişti. Sahne sonrası yakın arkadaşının düğünü katılmak için menajeri Halis Bütünley'le birlikte kiraladığı araçla yola çıkmış şarampolden aşağı düşen araçta son nefesini vermişti. Kerim Tekin'in henüz 23 yaşında, kariyerinin zirvesindeyken vefatı sanat dünyasını yasa boğmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...