Tgrt Haber

Osman Sağırlı: İran Filistin'deki Şii'leri harekete geçirdi

15 Aralık 2016 21:43
Osman Sağırlı: İran Filistin'deki Şii'leri harekete geçirdi
iran, halep, osman sağırlı, tgrt haber, iran şii, şiiler,

TGRT Haber'de ekranlara gelen, Gülden Demirtaş'ın sunduğu Konuşacak Çok Şey Var da, Halep hakkında çarpıcı detaylar açıklandı.

Suriye'de hafızalara kazınan fotoğrafların mimarı olan ve Konuşacak Çok Şey Var'a katılan Türkiye Gazetesi Muhabiri Osman Sağırlı yaptığı açıklamada şunları kaydetti; Halep Şii'ler için önemli bir nokta. Diğer bölgeleri kontrol altına almanın en kritik noktası çünkü Halep. Rusya ve Suriye'nin 1980 yılında yaptığı askeri anlaşma var, bu anlaşmayı daha sonra yenilediler. Bugün bakın Suriye ordusundaki silahların çoğu Rus silahıdır, dolayısı ile kazan, kazan taktiği ile iş yapıyorlar.

İRAN FİLİSTİN'DEKİ Şİİ'LERİ HAREKETLENDİRDİ

Rusya'nın tek askeri üssü oradadır. İran'a bakarsanız bölgenin hamisi olduğunu iddia ediyor, Yemen'e müdahale ediyor, Lübnan'a müdahale ediyor. Hatta Filistin'deki Şii'leri bile hareketlendirdikleri söyleniyor. Bölgede İran'da çok ciddi bir aktör' dedi. TGRT Haber - Semih Bişkin

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...