Tgrt Haber

'Yasin Börü davasının baş sorumlusu Demirtaş'tır'

25 Nisan 2017 13:50
'Yasin Börü davasının baş sorumlusu Demirtaş'tır'
yasin börü,medya kritik,

TGRT Haber'de yayınlanan Medya Kritik programında Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesine ilişkin yaklaşık 3 yıldır süren davanın kararı ele alındı.

Diyarbakır'da HDP'nin çağrısıyla gerçekleştirilen 6-8 Ekim'deki saldırılarda teröristlerce katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının davası hakkında konuşan Gazeteci yazar Cem Küçük, ''Kobani (Ayn el-Arap) olayları bahanesiyle Yasin Börü ve arkadaşları orada öldürüldü. Burdan sormak lazım, ithal fanatiklerin bazılarının sitesi var. Bu siteler bir kere bile PKK'ya terör örgütü demiyorlar. Devleti suçluyorlar. PKK'ya karşı devletin yanında yer almıyorlar. O tür haberlerde devleti eleştiren tutum sergiliyorlar. Börü davası içinde ortalığı ayağa kaldırıyorlar mı?  PKK'ya ağız dolusu laf söyleyebiliyorlar mı? Bu işin baş sorumlusu da cezaevinde çürüyen Selahattin Demirtaş denen teröristtir'' diye konuştu.

Yasin Börü'nün Kurban Bayramı nedeniyle et dağıtmak için girdiği apartmandan başka bir daireye çekildiğini belirten Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, ''Bu dairenin içinde Yasin Börü'yü dövdüler, balkondan aşşağıya attılar, üzerinden araba geçirdiler. Bu canavarlıkları yaptılar. Örneğin Pelin Batu, Yasin'le alakalı ''Vahşi canavarca cinayet'' diye bir tweet attı mı? Ağzından vicdani bir laf çıktı mı?'' diye sitemde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...